Categorie archief: Zeevaart

  Aan Boord Van De Morgenster

  Strips van:

  Tekenaar: Duprez Dominique Scenarist: Duprez Dominique Uitgever : Silvester

  Weinig dialogen, zelden een moment van actie, hoofdstukken van slechts enkele pagina’s lang, zelfs de erfgenamen waren verbaasd dat er een tekenaar van plan was om de roman Aan Boord van de Morgenster van Pierre Mac Orlan te verstrippen. Maar… (nieuw tab)

  Barracuda

  Strips van:

  Tekenaar: Petiqueux Jérémy Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

  Dat scenarist Jean Dufaux een nieuwe reeks lanceert, is doorgaans niet iets waar in het stripwereldje verrast van wordt opgekeken, want het gebeurt gemiddeld een keer of drie per jaar. En dat hij piraterij en slavenhandel als thema uitkiest, mag al… (nieuw tab)

  Barracuda (Weinberg)

  Strips van:

  Tekenaar: Weinberg Albert Scenarist: Weinberg Albert Uitgever : Harko Magazines

  Albums

  Barracuda – 01 – De Gouden Drakkars Barracuda – 02 – De Heilige Bron Van… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Belem

  Strips van:

  Tekenaar: Delitte Jean – Yves Scenarist: Delitte Jean – Yves Uitgever : Silvester

  Saint – Nazaire, 31 juli 1896. De gloednieuwe driemaster Belem verlaat voor het eerst de haven voor zijn maiden voyage naar Montevideo. Kapitein Lemerle leidt de bemanning met ijzeren hand, op wat zijn laatste zeereis moet worden.… (nieuw tab)

  Belladonna

  Strips van:

  Tekenaar: Alary Pierre Scenarist: Guéro Anne, Guéro Gérard Uitgever : Bee Dee

  Parijs, zeventiende eeuw. Lodewijk XIV, de Zonnekoning en middelpunt van alle belangstelling, heeft een schare trouwe dienaren rondom zich. Voor zijn persoonlijke veiligheid rekent hij op de musketiers en hun kapitein Maxime. De krachten die de koning… (nieuw tab)

  Black Crow

  Strips van:

  Tekenaar : Delitte Jean – Yves Scenarist : Delitte Jean – Yves Uitgeverij : Glénat

  We schrijven 1775. De strijd in Amerika tussen de Engelse kroon en de Republikeinen is in volle gang. De opstandelingen lijken steeds meer overmacht te krijgen, dus is er actie nodig. De Commodore roept de… (nieuw tab)

  Black Crow Vertelt

  Strips van:

  Tekenaar: Delitte Jean-Yves Scenarist: Delitte Jean-Yves Uitgever : Glénat

  De avontuurlijke zeevaartreeks Black Crow van Jean-Yves Delitte ken je wellicht wel. Maak nu kennis met Black Crow Vertelt, een spin-off waarin Black Crow in elk afgerond verhaal vertelt over een specifiek geval uit de zeevaartgeschiedenis.

  In het eerste album maken… (nieuw tab)

  Cori De Scheepsjongen

  Strips van:

  Tekenaar : Moor Bob de Scenarist : Moor Bob de Uitgeverij : Casterman

  Cori De Scheepsjongen – 01 – Onder De Vlag Van De Compagnie Cori De Scheepsjongen – 02 – De Onoverwinnelijke Armada Deel 01 De Spionnen Van De Koningin Cori De Scheepsjongen – 03 – De Onoverwinnelijke Armada… (nieuw tab)

  De Duivel Der Zeven Zeeën

  Strips van:

  Tekenaar: Huppen Hermann Scenarist: Huppen Yves Uitgever : Dupuis

  Eén zekerheid in het leven: een mens is nooit te oud voor piraten, zeker niet in stripverhalen. En helemaal niet wanneer ze uit het potlood van Hermann afkomstig zijn. Samen met zoon Yves H. zorgt hij in deze nieuwe Vrije… (nieuw tab)

  De Eeuw Der Schimmen

  Strips van:

  Tekenaar: Suro Michel Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Daedalus

  In 2009 besloot uitgeverij Daedalus het toen door Talent onafgewerkte De Zang Van De Vampiers op te pikken. Het bleek een succes, de serie herwon zijn vedettenstatus. Drie jaar later, terwijl Richard Guérineau en Eric Corbeyran in het Frans al aan… (nieuw tab)

  De Fantastische Rondvaart

  Strips van:

  Tekenaar: Rosinski Grzegorz Scenarist: Smit Le Bénédicte Jean – Claude Uitgever : Lombard

  De Fantastische Rondvaart – 01 – Het Eb – Eiland

  (nieuw tab)

  Lees verder »

  De Grote Zeeslagen

  Strips van:

  Tekenaar: Delitte Jean-Yves Scenarist: Delitte Jean-Yves Uitgeverij: Ballon Media

  De reeks De Grote Zeeslagen opent met de slag bij Chesapeake en dat is semantisch toch wat bedrieglijk. Ja, het was een gevecht tussen twee naties op zee. Respectievelijk Frankrijk en England streden om het lot van de Amerikaanse opstand. Een… (nieuw tab)

  De Jonge Jaren Van Roodbaard

  Strips van:

  Tekenaar: Redondo Daniël Scenarist: Perrissin Christian Uitgever : Dargaud

  De Jonge Jaren Van Roodbaard – 01 – De Broeders Van De Kust De Jonge Jaren Van Roodbaard – 02 – De Leeuwenkuil De Jonge Jaren Van Roodbaard – 03 – Het Duel Van De Kapiteins De Jonge Jaren Van… (nieuw tab)

  De Kapers van Alcibiades

  Strips van:

  Tekenaar: Liberge Eric Scenarist: Filippi Denis – Pierre Uitgever : Dupuis

  Met dit vijfde deel komt er een eind aan het eerste luik van De kapers van Alcibiades. Het eerste luik, want een einde waar wel nog een vervolg aan te breien valt én het dankwoord van scenarist Filippi… (nieuw tab)

  De Ouden

  Strips van:

  Tekenaar: Vukic Bojan Scenarist: Lainé Jean-Marc Uitgever : Daedalus

  New Bedford, de Amerikaanse oostkust medio negentiende eeuw. In een zeemanskroeg zit de jonge Ishmaël tegenover Melville, een oudere man met enige kennis omtrent de walvisvaart. Het is dan ook over de walvisvangst dat Ishmaël meer wil weten. Wat kan… (nieuw tab)


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.