Category Archive: Zeevaart

  Aan Boord Van De Morgenster

  Tekenaar: Duprez Dominique Scenarist: Duprez Dominique Uitgever : Silvester

  Weinig dialogen, zelden een moment van actie, hoofdstukken van slechts enkele pagina’s lang, zelfs de erfgenamen waren verbaasd dat er een tekenaar van plan was om de roman Aan Boord van de Morgenster van Pierre Mac Orlan te verstrippen. Maar het werkt. Van de… (nieuw tab)

  Barracuda

  Tekenaar: Petiqueux Jérémy Scenarist: Dufaux Jean Uitgever : Dargaud

  Dat scenarist Jean Dufaux een nieuwe reeks lanceert, is doorgaans niet iets waar in het stripwereldje verrast van wordt opgekeken, want het gebeurt gemiddeld een keer of drie per jaar. En dat hij piraterij en slavenhandel als thema uitkiest, mag al evenmin verwonderen, want… (nieuw tab)

  Barracuda (Weinberg)

  Tekenaar: Weinberg Albert Scenarist: Weinberg Albert Uitgever : Harko Magazines

  Barracuda – 01 – De Gouden Drakkars Barracuda – 02 – De Heilige Bron Van Chichen Itza

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  Belem

  Tekenaar: Delitte Jean – Yves Scenarist: Delitte Jean – Yves Uitgever : Silvester

  Saint – Nazaire, 31 juli 1896. De gloednieuwe driemaster Belem verlaat voor het eerst de haven voor zijn maiden voyage naar Montevideo. Kapitein Lemerle leidt de bemanning met ijzeren hand, op wat zijn laatste zeereis moet worden. De kalme zeereis… (nieuw tab)

  Belladonna

  Tekenaar: Alary Pierre Scenarist: Guéro Anne, Guéro Gérard Uitgever : Bee Dee

  Parijs, zeventiende eeuw. Lodewijk XIV, de Zonnekoning en middelpunt van alle belangstelling, heeft een schare trouwe dienaren rondom zich. Voor zijn persoonlijke veiligheid rekent hij op de musketiers en hun kapitein Maxime. De krachten die de koning nu bedreigen, blijken echter… (nieuw tab)

  Black Crow

  Tekenaar : Delitte Jean – Yves Scenarist : Delitte Jean – Yves Uitgeverij : Glénat

  We schrijven 1775. De strijd in Amerika tussen de Engelse kroon en de Republikeinen is in volle gang. De opstandelingen lijken steeds meer overmacht te krijgen, dus is er actie nodig. De Commodore roept de hulp in van… (nieuw tab)

  Black Crow Vertelt

  Tekenaar: Delitte Jean-Yves Scenarist: Delitte Jean-Yves Uitgever : Glénat

  De avontuurlijke zeevaartreeks Black Crow van Jean-Yves Delitte ken je wellicht wel. Maak nu kennis met Black Crow Vertelt, een spin-off waarin Black Crow in elk afgerond verhaal vertelt over een specifiek geval uit de zeevaartgeschiedenis.

  In het eerste album maken we kennis met… (nieuw tab)

  Cori De Scheepsjongen

  Tekenaar : Moor Bob de Scenarist : Moor Bob de Uitgeverij : Casterman

  Cori De Scheepsjongen – 01 – Onder De Vlag Van De Compagnie Cori De Scheepsjongen – 02 – De Onoverwinnelijke Armada Deel 01 De Spionnen Van De Koningin Cori De Scheepsjongen – 03 – De Onoverwinnelijke Armada Deel 2 De… (nieuw tab)

  De Duivel Der Zeven Zeeën

  Tekenaar: Huppen Hermann Scenarist: Huppen Yves Uitgever : Dupuis

  Eén zekerheid in het leven: een mens is nooit te oud voor piraten, zeker niet in stripverhalen. En helemaal niet wanneer ze uit het potlood van Hermann afkomstig zijn. Samen met zoon Yves H. zorgt hij in deze nieuwe Vrije Vlucht voor een sfeervolle,… (nieuw tab)

  De Eeuw Der Schimmen

  Tekenaar: Suro Michel Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Daedalus

  In 2009 besloot uitgeverij Daedalus het toen door Talent onafgewerkte De Zang Van De Vampiers op te pikken. Het bleek een succes, de serie herwon zijn vedettenstatus. Drie jaar later, terwijl Richard Guérineau en Eric Corbeyran in het Frans al aan deel 2 van… (nieuw tab)

  De Fantastische Rondvaart

  Tekenaar: Rosinski Grzegorz Scenarist: Smit Le Bénédicte Jean – Claude Uitgever : Lombard

  De Fantastische Rondvaart – 01 – Het Eb – Eiland

  (nieuw tab)

  Continue reading »

  De Grote Zeeslagen

  Tekenaar: Delitte Jean-Yves Scenarist: Delitte Jean-Yves Uitgeverij: Ballon Media

  De reeks De Grote Zeeslagen opent met de slag bij Chesapeake en dat is semantisch toch wat bedrieglijk. Ja, het was een gevecht tussen twee naties op zee. Respectievelijk Frankrijk en England streden om het lot van de Amerikaanse opstand. Een zeeslag dus, maar… (nieuw tab)

  De Jonge Jaren Van Roodbaard

  Tekenaar: Redondo Daniël Scenarist: Perrissin Christian Uitgever : Dargaud

  De Jonge Jaren Van Roodbaard – 01 – De Broeders Van De Kust De Jonge Jaren Van Roodbaard – 02 – De Leeuwenkuil De Jonge Jaren Van Roodbaard – 03 – Het Duel Van De Kapiteins De Jonge Jaren Van Roodbaard – 04 –… (nieuw tab)

  De Kapers van Alcibiades

  Tekenaar: Liberge Eric Scenarist: Filippi Denis – Pierre Uitgever : Dupuis

  Met dit vijfde deel komt er een eind aan het eerste luik van De kapers van Alcibiades. Het eerste luik, want een einde waar wel nog een vervolg aan te breien valt én het dankwoord van scenarist Filippi doen vermoeden dat er… (nieuw tab)

  De Ouden

  Tekenaar: Vukic Bojan Scenarist: Lainé Jean-Marc Uitgever : Daedalus

  New Bedford, de Amerikaanse oostkust medio negentiende eeuw. In een zeemanskroeg zit de jonge Ishmaël tegenover Melville, een oudere man met enige kennis omtrent de walvisvaart. Het is dan ook over de walvisvangst dat Ishmaël meer wil weten. Wat kan Melville dan beter vertellen… (nieuw tab)


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.