Categorie archief: Western

  Al Crane

  Strips van:

  Tekenaar: Vallet Dominique Scenarist: Lauzier Gérard Uitgeverij: Dargaud, Oberon

  De te vroeg gestorven tekenaar Alexis heeft samen met Lauzier voor het Franse stripblad Pilote een aantal (korte) strips gemaakt. Enkele daarvan, met in de hoofdrol Al Crane, een wat nonchalante figuur, zijn nu in een hardcover album bijeengebracht. Het… (nieuw tab)

  Angela

  Strips van:

  Tekenaar: Vatine Olivier Scenarist: Pecqueur Daniel, Vatine Olivier Uitgever : Silvester

  Het is moeilijk om als meisje op te groeien in het Wilde Westen, waar niets is wat het lijkt. Angela wil haar opvoeders niet beschamen. Maar ze raakt verstrikt tussen vuurgevechten en familiegeheimen. Dat ze haar hoofd… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Apache

  Strips van:

  Tekenaar: Morandière Norbert Scenarist: Lécureux Roger Uitgever: Panda

  Albums

  Apache – 01 – Okada O`Wilburd Apache – 02 – Vrijspraak Voor Cochise Apache – 03 –… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Apache Junction

  Strips van:

  Tekenaar: Nuyten Peter Scenarist: Nuyten Peter Uitgever: Splitter

  Roy Clinton, koerier van het Amerikaanse leger, is gehaast op weg naar Fort Bowie. De regio is in groot gevaar, want Apache-opperhoofd Zwarte Wolf verzamelt zijn strijdkrachten om eens te meer de langmessen (de Amerikaanse cavalerie) aan te vallen. Onderweg doet… (nieuw tab)

  Big Foot

  Strips van:

  Tekenaar: Dumontheuil Nicolas Scenarist: Dumontheuil Nicolas Uitgeverij: De Bezige Bij, Oog & Blik

  ed en Zed zijn twee killers in het wilde westen. Meestal werken ze samen, af en toe niet. In het eerste van in totaal 23 hoofdstukjes rijdt Ned (de blanke) zijn partner Zed (de zwarte) tegemoet.… (nieuw tab)

  Billy Wild

  Strips van:

  Tekenaar: Griffon Guillaume Scenarist: Lasnel Erick Uitgever : Saga

  238… 239… 240. Weer drie losers minder. Waarom dachten ze ook maar een kans te maken tegen dé Billy Wild? Lusteloos sloft de premiejager naar de saloon en trekt zich terug in zijn troosteloze kamer. Achter hem drupt een… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Black Hills

  Strips van:

  Tekenaar : Warnauts Marc – Renier Scenarist : Swolfs Yves Uitgeverij : Arboris

  De zoveelste Western op stripgebied zal de lezer denken. Maar Black Hills van Yves Swolfs (scenario) en Marc – Renier (tekeningen) is zeker een van de betere. Bij uitgeverij Arboris verschenen vier delen van deze serie.… (nieuw tab)

  Blueberry

  Strips van:

  Tekenaar : Gillain Joseph, Giraud Jean Scenarist : Charlier Jean – Michel Uitgeverij : Dargaud, Oberon

  Blueberry werd in 1963 geboren door de schrijver Jean Michel Charlier, waarbij de tekeningen werden gemaakt door Jean Giraud. De strip is geplaatst in het wilde westen van de Verenigde Staten net na… (nieuw tab)

  Bouncer

  Strips van:

  Tekenaar : Boucq François Scenarist : Jodorowsky Alejandro Uitgeverij : Canal BD Editions

  Aunty Lola, de bekendste en beste hoer van de Far West, heeft een oogje op Charles Goodnight, eigenaar van de mijnen. Maar Charles ziet meer in Marie Gilbert, een beeldschone actrice. Marie wil echter het oog… (nieuw tab)

  Buddy Longway

  Strips van:

  Tekenaar : Ribeaupierre Claude De Scenarist : Ribeaupierre Claude De Uitgeverij : Lombard

  Buddy Longway is één van de Amerikaanse pioniers die deelneemt aan de verovering van het westen. Als eenzame woudloper leert hij de wildernis te temmen. In later jaren zal hij met Chinook trouwen, een jonge indiaanse,… (nieuw tab)

  Buffalo Runner

  Strips van:

  Tekenaar: Oger Tiburce Scenarist: Oger Tiburce Uitgeverij: Microbe

  Onnozelaars die tenderfoots! Waarom dachten ze zomaar het grote geluk te vinden in het Wilde Westen? Wie vraagt er nu ook aan het grootste crapuul van Zuid-Texas of ze even mogen uitblazen in hun afgelegen woestijnhut! Beleefd als ze zijn,… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Caatinga

  Strips van:

  Tekenaar: Huppen Hermann Scenarist: Huppen Hermann Uitgeverij: Lombard

  In 1997 bracht Hermann Caatinga uit als een van de eerste one-shots in de toen kersverse collecte Getekend. In die tijd was hij zelf nog maar net begonnen met het maken van losstaande albums naast Jeremiah. In Caatinga bevinden we… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Canoë Bay

  Strips van:

  Tekenaar: Prugne Patrick Scenarist: Oger Tiburce Uitgever : Daniel Maghen

  Precies drie dagen na zijn geboorte was baby Jack al wees. Hij was een liefdeskind van een Franse vader en een Ierse moeder, maar bovenal was hij een verwaarloosbaar hoopje mens uit de Noord – Amerikaanse Franse kolonie,… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Catamount

  Strips van:

  Tekenaar: Blasco-Martinez Benjamin Scenarist: Blasco-Martinez Benjamin, Bonneau Albert Uitgeverij: Microbe

  Samuel Osborne, zijn vrouw Kate, hun dochtertje Esthel en hond Bob hebben Boston verlaten om hun geluk te beproeven in het Wilde Westen. Onderweg besluit Samuel de karavaan, waar ze bij aangesloten zijn, te verlaten om een kortere… (nieuw tab)

  Lees verder »

  Chick Bill

  Strips van:

  Tekenaar : Gascard Gilbert Scenarist : Regnier Michel Uitgeverij : Lombard

  Chick Bill is een humoristische westernstrip, geschreven en getekend door de Franse striptekenaar Tibet en uitgegeven door Le Lombard.

  (nieuw tab)

  Lees verder »


  U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.