Yasmina strips

Ogenblikje...

Yasmina

Yasmina Strips van:

Tekenaar: Mannaert Wauter
Scenarist: Mannaert Wauter
Uitgeverij: Dargaud

Yasmina is een meisje in de puberleeftijd. Zij woont met haar vader in een huurflat in een fictief Belgisch stadje. Yasmina kan heel goed koken en maakt dagelijks een vegetarische maaltijd. De benodigde groenten krijgt ze van goede vrienden die een volkstuin hebben. Tot er op een kwade dag graafmachines komen om de volkstuinen te vernietigen. De nieuwe eigenaar van de grond gaat genetisch gemanipuleerde aardappelen verbouwen. Zijn uiteenlopende aardappelproducten vinden gretig aftrek in de supermarkten en snackbars. Echter, de patat- en aardappeletende burgers blijken plotseling het gedrag van honden over te nemen. Dit luchtig getekende en fraai ingekleurde stripverhaal heeft een duidelijke boodschap over waartoe massaconsumptie en genetische manipulatie kunnen leiden. Tegelijk vormt deze licht humoristische strip een verwijzing naar indoctrinatie door een multinational, die onbewuste mensen in zijn macht wil krijgen. Als schrijver is de auteur beïnvloed door Roald Dahl en als tekenaar wil hij een eerbetoon brengen aan Franquin, de geestelijk vader van Guust Flater. De vrolijk ingekleurde tekeningen zijn niet omkaderd.

Yasmina – 01 – Yasmina & De Aardappeleters

————————————————-

Stripverhalen

Yasmina

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Yasmina stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.