Wild River strips

Ogenblikje...

Wild River

Wild River Strips van:

Tekenaar: Wagner Vincent
Scenarist: Seiter Roger
Uitgever : Casterman

Robert Frazer, gewezen militair en voormalig lid van de expeditie van Lewis en Clark heeft zich op het landbouwleven gestort. Samen met zijn vrouw en zoon leeft hij afgezonderd in het Saint Louis van begin negentiende eeuw. Hij is maar wat blij dat zijn broer James hem een bezoekje komt brengen. Terwijl manlief James gaat oppikken in de stad blijft Elisabeth Fraser achter, blootgesteld aan de gevaren die de omgeving teisteren. Opstandige Crow – indianen kiezen dan ook lukraak de boerderij van de Frazers uit om te plunderen. Als bij wonder blijven Elisabeth en haar zoontje gespaard, ze worden gevangen meegevoerd door de indianen. Gesteund door zijn broer zal Robert alles op alles zetten om zijn vrouw en zoon terug te krijgen…

Een stevig pioniersverhaal in de trend van Buddy Longway en De Pioniers van de Nieuwe Wereld. Roger Seiter weet het verhaal geloofwaardig over te brengen en weet een zeker niveau van spanning en drama te creëren door voortdurend van de jagers naar de prooi over te schakelen. Ook het tempo zit snor. We mogen dus zeker en vast niet klagen betreffende de prestatie van de scenarist van Fog en H.M.S.

Vincent Wagner levert functioneel tekenwerk af dat helaas anatomische correctheid mist. Vooral de gezichten laten te wensen over. Wat Derib en Ersel goed begrepen hebben, is dat liefhebbers van pioniersverhalen verliefd zijn op weidse achtergronden en gedetailleerde natuurtaferelen. Ook dat hebben we helaas een beetje gemist in Wild River. Laat dat de pret echter niet bederven, dankzij zijn meeslepende verhaal haalt Wild River vlot de middenmoot.

————————————————-

————————————————-

Wild River Albums

Wild River – 01 – De Raid
Wild River – 02 – De Gevangene

Wild River – I01 – Integraal

————————————————-

Stripverhalen

Wild River

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Wild River stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.