Voor het Ongeluk Geboren strips

Ogenblikje...
Voor het Ongeluk Geboren

Voor het Ongeluk Geboren Strips van:

Tekenaar: Grenson Olivier
Scenarist: Lapière Denis
Uitgever : Dupuis

De collectie Vrije Vlucht van Dupuis bestaat twintig jaar. De uitgever van vooral leuke, vlot getekende grote – ronde – neuzenstrips ging het in deze collectie ineens over een andere boeg gooien. Tekenaars als Hermann, Cosey, Marvano, Frank, Makyo, kortom, de crème de la crème van de huidige auteurs kregen hun kans in deze prestigieuze reeks die boven de doopvont werd gehouden door onder meer Jean Van Hamme. Dat er keuze te over was, mag wel blijken uit de intussen meer dan honderd verschenen titels. Het laatst uitgekomen deel in de collectie is dit keer getekend door Olivier Grenson, gekend van Niklos Koda. Hij kiest er in dit album voor om in navolging van Hermann en Grzegorz Rosinski (eigenlijk een grote afwezige in deze collectie) direct op zijn tekeningen in te kleuren. Dit geeft meestal een wat warmer en ‘voller’ effect. Grenson is een cleane tekenaar en heeft altijd een beetje moeite met gezichtsuitdrukkingen. Zijn personages lijken daardoor wat apathisch.

Denis Lapière vertelt hier het verhaal van een vrouw in de gevangenis. Zij hoopt via een nieuwe rechtszaak uiteindelijk vrij te komen. Via flashbacks krijgen we langzaamaan elementen van haar gelukkige én ongelukkige jeugd te zien. Is zij inderdaad schuldig aan een moord? De marginale omstandigheden waarin ze opgroeit, suggereren toch ook een vreemde rol van haar omgeving. Het zal moeten blijken in deel 2 hoe dit alles tot een dodelijke apotheose heeft kunnen komen. Te verschijnen in 2009.

————————————————-

————————————————-

Voor het Ongeluk Geboren Albums

Voor Het Ongeluk Geboren – 01 – Deel 01
Voor Het Ongeluk Geboren – 02 – Deel 02

————————————————-

Stripverhalen

Voor het Ongeluk Geboren

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Voor het Ongeluk Geboren stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.