Vermoord Mijn Moeder strips

Ogenblikje...
Vermoord Mijn Moeder

Vermoord Mijn Moeder Strips van:

Tekenaar: Feiffer Jules
Scenarist: Feiffer Jules
Uitgever: Scratch

De Amerikaan Jules Feiffer won al aardig wat gerenommeerde prijzen: een Pulitzer, een Oscar, een Lifetime Achievement Award van The National Cartoonist Society en The Writers Guild of America,… “Vermoord Mijn Moeder is een noir graphic novel en liefdevolle hommage aan de door de pulpliteratuur geïnspireerde romans, films en strips van zijn jeugd, zoals The Spirit van Will Eisner en het werk van Dashiell Hammett, Raymond Chandler, James M. Cain, John Huston en Billy Wilder. Feiffer kruidt al deze invloeden met zijn scherpe humor waar hij het patent op heeft. Vermoord Mijn Moeder draait om vijf sterke vrouwen uit twee afzonderlijke families die op fatale wijze met elkaar verbonden raken door toedoen van een lager wal geraakte, drankzuchtige privédetective. Op de openingspagina’s zien we de vrijgevochten teenager Annie Hannigan jitterbuggen in de jaren 1930. Haar vader, een politieagent, is kort geleden doodgeschoten en haar moeder Elsie heeft sindsdien een baantje in de stad. Omdat Annie haar verwijt dat ze aan haar lot wordt overgelaten, fantaseert ze over manieren om haar moeder te vermoorden. Elsie die nu werkt voor de beste vriend van haar overleden echtgenoot — een gesjeesde, continu beschonken privédetective — is de hele dag bezig met het rechtzetten van de miskleunen van haar werkgever. Door een mysterieuze cliënte raakt ze verzeild in een tien jaar durend drama van bedrog en valse identiteiten, dat pas in de Tweede Wereldoorlog eindigt tegen het decor van Hollywood en de Oost-Aziatische jungle. Andere rollen zijn weggelegd voor een bokser die zich tot tapdanser omturnt, een bullebak die ervan droomt een huurmoordenaar te worden, een taxichauffeur die opschept over zijn cliënteel, een communistische drankverkoper en een knappe filmster met een onthutsend verleden. Het verhaal komt tot een climax tijdens een optreden voor de Amerikaanse troepen op een door de oorlog geteisterd eiland in de Stille Oceaan, waar dit bonte gezelschap samenkomt om enkele rekeningen te vereffenen.

Vermoord Mijn Moeder – 01 – Vermoord Mijn Moeder

————————————————-

Stripverhalen

Vermoord Mijn Moeder

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Vermoord Mijn Moeder stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.