Vergeten in Annam strips

Ogenblikje...
Vergeten in Annam

Vergeten in Annam Strips van:

Tekenaar: Lacroix Christian
Scenarist: Giroud Frank
Uitgever : Dupuis

Quoi? September 1945. De Béarn verlaat de haven van Marseille met bestemming Saigon. Aan boord een contingent Franse soldaten die officieel zijn belast met het uit Indo – China verdrijven van de laatste Japanse gevechtsbataljons. Oktober 1986. Onder het oog van Franse televisiecamera’s braakt een vliegtuig op het vliegveld van Roissy de doodskisten uit met de laatste stoffelijke overschotten die nog door de Vietnamese regering waren achtergehouden. Een macabere terugkeer naar het vaderland. Zonen krijgen hun vader terug, neven hun oom… Mevrouw Joubert blijft alleen. Zij heeft nog niets gehoord over haar zoon Henri, die sinds eind 1946 als vermist is opgegeven. Nicolas Valone, een onderzoeksjournalist, voelt dat hier een sterk verhaal in zit. Maar wanneer de getuigen die zijn reportage geloofwaardig kunnen maken, onder verdachte omstandigheden om het leven komen, begrijpt hij dat hij een open zenuw heeft geraakt.
Et alors? Wie zich verdiept in de historische werkelijkheid achter het verhaal, moet zelf enig doorzettingsvermogen voor de dag leggen om deze onfrisse bladzijden uit de Franse geschiedenis open te kunnen slaan. Bespaar je de moeite en album. In de integrale editie staat bovendien een dossier die je nog meer uitleg verschaft. Het word je ook duidelijk dat “Vergeten” in Annam op zijn beurt zelf een niet onbelangijk historisch document is geworden, maar dan verpakt als een moeizaam verlopend onderzoek van journalist Nico Valpone. Het tweeluik snijdt ook thema’s aan als de vrije meningsuiting en de relatie van een man met zijn dochter. Zeg niet zomaar Frank tegen Giroud, spreek hem steeds aan met “meneer”.

————————————————-

————————————————-

Vergeten in Annam Albums

Vergeten In Annam – 01 – Deel 01
Vergeten In Annam – 02 – Deel 02

————————————————-

Stripverhalen

Vergeten in Annam

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Vergeten in Annam stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.