USA Über Alles strips

Ogenblikje...
USA Über Alles

USA Über Alles Strips van:

Tekenaar: Grinnell Roy, Vicanovic-Maza Milorad
Scenarist: Blanchard Fred, Pécau Jean-Pierre
Uitgeverij: Daedalus

In deze Trump-tijden spreekt een titel als USA über Alles ons wel aan (niettegenstaande de Franse versie in tempore non suspecto verscheen). Zeker met het trio Jean-Pierre Pécau, Fred Blanchard (De Verborgen Geschiedenis, UUR U) en Maza (Lady Spitfire, Wunderwaffen) aan het roer maakten we ons op voor een halfuurtje stripplezier. Het is immers altijd spannend om een nieuwe reeks te ontdekken.

En opnieuw wordt er een alternatieve versie van de Tweede Wereldoorlog op ons losgelaten (zie ook Wunderwaffen en WW 2.2). Ditmaal werd Adolf Hitler in juli 1944 afgezet en vervangen door maarschalk Rommel. Er komt een wapenstilstand voor het westelijk front, maar de strijd tegen de bolsjewieken wordt ongenadig voortgezet, nu in een alliantie van Amerikanen, Britten, Fransen én Duitsers.

Het is tegen deze achtergrond dat we kennis maken met het project Aurora, de creatie van een superbommenwerper, en de zoektocht naar de juiste testpiloot. Nicolas Charlier zou de geschikte man zijn, maar vermits hij pas zeer recent kon ontsnappen uit de Russische kampen en hij deel uitmaakte van het GC3 Normandie-squadron in Rusland wordt er getwijfeld aan zijn oprechtheid. Is hij the right man on the right place of slechts een vuige spion om in opdracht van Stalin Project Aurora te laten mislukken?

Als warbird lover hebben we opnieuw ons hart kunnen ophalen aan de Yaks, Sturmoviks, Focke Wulfs, Stuk’s en andere vliegtuigen en we blijven de alternatieve Tweede Wereldoorlog-scenario’s interessant vinden. Maar we moeten ons toch de vraag stellen of we niet op een grens aan het botsen zijn. Straks krijgen we nog een alliantie van de Jappen met de Amerikanen tegen de Turken met de Italianen, waarbij Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië kolonies zijn van het neutrale België.

Leuke start van een nieuwe serie, maar het Wat als?-gegeven wordt stilaan een beetje déja vu.

USA Uber Alles – 01 – Project Aurora

Enkel beschikbaar in het Frans:

USA Über Alles – T01 – Projet Aurora
USA Über Alles – T02 – Base 51
USA Über Alles – T03 – L’Ombre Rouge

————————————————-

Stripverhalen

USA Über Alles

USA Über Alles

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de USA Über Alles stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.