Uchronie(S) New York strips

Ogenblikje...
Uchronie(S) New York

Uchronie(S) New York Strips van:

Tekenaar: Défali Djillali
Scenarist: Corberand Éric
Uitgever : Daedalus

Conceptreeksen… dé grote mode van de afgelopen jaren. Een ingenieus (en vaak complex) verhaal wordt door verschillende tekenaars in beeld gebracht. Het grote voordeel is natuurlijk het tempo waarmee nieuwe delen op de markt komen. Want jáááren wachten op een volledig verhaal is in de huidige tijd niet aantrekkelijk meer. Nu zijn niet alle conceptreeksen even goed, maar we hebben al sterke staaltjes gezien: De Geheime Driehoek is een voorbeeld bij uitstek. De reeks Uchronie[S] mag zich daar zeker bijvoegen.

Feitelijk bestaat Uchronie[S] uit drie subreeksen: New Byzance, New Harlem en New York. Elk van deze subreeksen zal uit drie delen bestaan en er komt een tiende deel als epiloog op de drie subreeksen. In elk van de subreeksen wordt er een toekomstbeeld van New York geschetst. In New Byzance is er ergens in de geschiedenis een moslimoverheersing gekomen, waardoor de stad zowel van aanzien als van mentaliteit een behoorlijke verandering heeft ondergaan. De subreeks New Harlem laat een toekomstbeeld zien waarin de zwarte bevolking aan de macht is. In New York is dat de blanke bevolking. Toch zijn deze drie subreeksen sterk met elkaar verbonden. In alle verhalen speelt een zekere Zack Kosinski de hoofdrol. Hij krijgt geregeld visioenen die de toekomst kunnen voorspellen. Maar ook ziet hij beelden uit de parallelle werelden van New Harlem of New Byzance. In elke reeks komt hij in contact met de geheimzinnige zwarte vrouw Tia. Wat is haar rol precies? Het lijkt erop dat er een groot complot gaande is.

Na de drie eerste delen van elke subreeks gelezen te hebben, raakten we enkel maar méér geïntrigeerd. Telkens lezen we enkele nieuwe details waarmee we wellicht dichter bij de echte werkelijkheid komen. We mogen gerust stellen dat scenarist Eric Corbeyran een van zijn betere verhalen heeft geschreven. Deze auteur heeft in de loop der jaren al wel meer sterke verhalen geschreven. Daedalus geeft van hem onder meer ook het fel gesmaakte De Zang Van De Vampiers uit. En tekenaar Djilalli Défali kennen we nog van de reeks De Wet van de XXII Tafelen, ook van Corbeyran en bij Daedalus.

————————————————-

————————————————-

Uchronie(S) New York Albums

Uchronie(S) New York – 01 – Resurrectie
Uchronie(S) New York – 02 – Resonanties
Uchronie(S) New York – 03 – Reünie

————————————————-

Stripverhalen

Uchronie(S) New York

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Uchronie(S) New York stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.