Uchronie(S) New Delhi strips

Ogenblikje...
Uchronie(S) New Delhi

Uchronie(S) New Delhi Strips van:

Tekenaar: Defali Djillali, Guérineau Richard
Scenarist: Corberand Éric
Uitgever: Daedalus

Door ingewikkeld gedoe met zwarte materie kan er van de ene naar de andere realiteit gesprongen worden. Elk van die realiteiten leverde intussen al zes alternatieve New Yorken op waarin telkens een ander ras de metropool die van hen kan noemen. In de trilogie New Delhi maken we kennis met een Indische gemeenschap. De stad is overbevolkt en kleurrijk. Het Vrijheidsbeeld krijgt net een likje verf zodat de dame er als een boeddhistische godin uitziet. Veel opschriften manen de bevolking aan tot voorzichtig omspringen met water en voedsel. Er moet een oplossing komen, misschien van een van de exploratiegroepen die de macht beheersen om naar andere realiteiten te verhuizen. De jonge Abha maakt deel uit van zo’n groep. Na weer zo’n sessie in New Moscow wordt ze aangesproken door een leider. Ze zou contact hebben gehad met een persoon uit een andere realiteit en dat is ten strengste verboden. Wie heeft dit verklikt en hoe wist hij of zij dat? Ondertussen is Abha’s jongere zusje Lakshmi klaar om zelf toe te treden tot een exploratiegroep. Tijdens haar eerste missie moet ze haar eigen zus in het oog houden… met verrassende, levensgevaarlijke gevolgen.

In vorige trilogieën waren we het spoor bijster geraakt. Lang niet alle hoofdpersonages en verhaallijnen in het Uchronie[S]-universum wisten ons te boeien. Ook het tekenwerk is wisselvallig. New Delhi heeft het voordeel dat het verhaal weer wel meeslepend en helder verteld is. De tekeningen van Canadees Louis Lachance zijn een bonus. Zijn fluwelen penseellijn, ook helder en trefzeker van uitvoering, vinden we echt aantrekkelijk. De vrolijke inkleuring van Cyril Saint-Blancat versterkt dit aangename gevoel. New Delhi ziet er niet alleen mooi uit, het leest ook vlot.

————————————————-

————————————————-

Uchronie(S) New Delhi Albums

Uchronie(S) New Delhi – 01 – Deel 1
Uchronie(S) New Delhi – 02 – Deel 2
Uchronie(s) New Delhi – 03 – Deel 3

————————————————-

Stripverhalen

Uchronie(S) New Delhi

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Uchronie(S) New Delhi stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.