Tot Ziens, Deleuze! strips

Ogenblikje...

Tot Ziens, Deleuze!

Vijf keer hetzelfde verhaal vertellen, is dat saai? Niet in ‘Tot ziens, Deleuze!’, een beeldverhaal dat is gebaseerd op de ideeën van de Franse filosoof Gilles Deleuze (1925-1995). De veelbelovende Duitse auteurs baseerden zich op Deleuze’s standaardwerk ‘Différence et répétition’, waarin wordt uiteengezet dat ieder mens een individuele kijk heeft op de werkelijkheid, die ook nog eens verandert in de loop der tijd, gedurende het herhaaldelijk nadenken over de werkelijkheid. Dit ingewikkelde gedachtegoed is in dit beeldverhaal verpakt in een vijf maal herhaald verhaal van negen pagina’s in zwartwit, waarin de overleden Deleuze aanklopt bij de veerman die hem moet overvaren naar het dodenrijk. Tijdens dit boottochtje voeren beide mannen een diepgravende filosofische discussie. Hoewel het verhaal zich herhaalt, blijft de discussie zich door het hele boek ontwikkelen. Samen met de veerman dringt ook de lezer dieper door tot het gedachtegoed van de Franse filosoof. Dit is geen gemakkelijk boek, maar het biedt de goede verstaander een verhelderend inzicht in een populaire hedendaagse filosofie.

Tot Ziens, Deleuze! Strips van:

Tekenaar: Dieck Martin Tom
Scenarist: Balzer Jens
Uitgeverij: Zet.El

Tot Ziens, Deleuze! – 01 – Tot Ziens, Deleuze!

————————————————-

Stripverhalen

Tot Ziens, Deleuze!

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Tot Ziens, Deleuze! stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.