Tango strips

Ogenblikje...
Tango

Tango Strips van:

Tekenaar: Xavier Philippe
Scenarist: Nolent Alexis, Xavier Philippe
Uitgeverij: Lombard

Op de vlucht voor zijn eigen verleden geniet John Tango van een rustig bestaan in het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De afgelopen vier jaar vulde hij zijn dagen met het onopvallend helpen de lokale bevolking en genietend van de ruige bergen samen met de jonge Diego. Zijn amoureuze avonturen beleeft hij met Augustina, de eigenares van de plaatselijke bar. Op dag wordt zijn rust verstoord wanneer hij Diego’s vader Anselmo moet verdedigen tegen drie mannen met weinig goede bedoelingen. Het nieuws dat een lokale boer drie mannen heeft gedood bij een overval haalt zelfs het landelijke nieuws en dat zorgt ervoor dat het slaperige stadje te maken krijgt met een toestroom van gewapende toeristen. De spoken uit Tango’s verleden duiken opnieuw op en aan zijn anonieme bestaan komt een gewelddadig einde. Dat Tango niet de enige is die zo onbekend mogelijk wil blijven in de Andes zorgt voor een verdere diepgang van het verhaal.

Scenarist Matz (De Killer) en tekenaar Philippe Xavier (Kruistocht, Conquistador, Winter 1709) creëren in de persoon van John Tango een nieuwe held die genoeg inhoud heeft om nog meerdere albums mee te gaan. Niemand minder dan Bernard Prince was hun voorbeeld, maar Tango is moderner en harder. De avonturen zullen telkens afgerond worden in tweeluiken.

De tekeningen van Xavier zijn uitermate geschikt voor een reeks als Tango. Vooral de ruige berglandschappen van Zuid-Amerika zijn een prima decor voor zijn tekenstijl. Actiescènes komen weliswaar wat houterig over, maar dat wordt weer goedgemaakt door de sensuele Augustina. Complimenten ook voor inkleurder Jean-Jacques Chagnaud wiens kleuren treffend zijn voor het verhaal.

In velen van ons schuilt de behoefte om ook als John Tango te leven. Daarom genieten we ook van een verhaal als dit. En hoewel het jaar nog vroeg is, hebben we nu al een volgende afspraak met Tango, namelijk wanneer we onze jaarlijkse top-10 zullen opstellen.

————————————————-

————————————————-

Tango Albums

Tango – 01 – Een Zee Van Rotsen
Tango – 02 – Rood Zand
Tango – 03 – In De Schaduw Van Panama

————————————————-

Stripverhalen

Tango

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Tango stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.