Super Kaka strips

Ogenblikje...
Super Kaka

Super Kaka Strips van:

Tekenaar: Silas Stan
Scenarist: Mourier Davy
Uitgeverij: Silvester

De voorbije dagen hebben we ons al dan niet geamuseerd met een viertal jeugdstrips die Silvester in januari uitgaf.

Crazy Cavia’s is een productie van dezelfde auteurs van de gagstrip Te Paard. In plaats van over edeldieren vertellen ze in dit afgeronde verhaal over zes cavia’s. Het zijn zes verschillende soorten met elk een eigen karakter. Ze wonen in een afgebakend verblijf in de woonkamer van een jong gezin waar ze het eigenlijk goed hebben. Wanneer een nieuweling hen komt vervoegen, wil deze alleen maar ontsnappen. Tussen het hooi op de grond is het zoeken naar iets dat kan doorgaan voor een plot. We hebben die niet gevonden. Het einde zou aanleiding kunnen geven naar een vervolg, maar dat hoeft voor ons niet. De interessantste pagina’s komen eigenlijk daarna. Op eenzelfde komische manier als de educatieve gagreeksen Diep in de Zee en Insecten (verschenen bij Ballon Comics) leren we bij over cavia’s en hoe die het best te verzorgen zijn. Als uitsmijter steken we nog op dat cavia’s voedingrijke keutels produceren.

Dat brengt ons naadloos bij Super Kaka. Què? Zijn we zo laag gevallen dat er strips worden uitgebracht over een lachend kakske? Wel, Super Kaka vonden we een aardige strip. Om toegelaten te worden op de Imagi-school moeten kinderen voldoende verbeelding bezitten om hun droom in werkelijkheid om te zetten in de vorm van een wezen. De kleine Luca heft het zwaar en komt op de valreep op een drolletje met een cape die hij Super Kaka noemt. Het wezentje ruikt naar aardbeien, maar daarmee wint Luca nog niet het respect van zijn medeleerlingen. Ja, hij wordt wel degelijk toegelaten op de school. Samen met hun wezens moeten de kinderen aan wedstrijden deelnemen, maar eerst moeten ze leren strijden in teams. ’t Is nu aan Luca en zijn drolletje om zich te bewijzen. Een familiaal achtergrondelement en de magische intrige leiden nog naar twee vervolgalbums. Super Kaka is getekend in een warm ingekleurd mangastijltje waar de schattigheid van afdruipt. Dit kan zeker scoren bij kinderen, alleen al door nieuwsgierigheid naar het bruine personage. Ze zullen niet ontgoocheld worden.

————————————————-

————————————————-

Super Kaka Albums

Super Kaka – 01 – Een Nieuw Schooljaar
Super Kaka – 02 – Dream Ball

————————————————-

Stripverhalen

Super Kaka

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Super Kaka stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.