Sherman strips

Ogenblikje...
Sherman

Sherman Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner
Scenarist: Desberg Stephen
Uitgever : Lombard

Robert Sherman staat met stip op één. Hij, en niemand anders, wordt straks de nieuwe president van de Verenigde Staten. Daarmee maakt hij in één klap de aloude droom van zijn vader Jay waar. Maar na alweer een euforische lezing wordt Robert van nabij doodgeschoten. Even later krijgt vader Jay het volgende telefoontje: “Hallo, meneer Sherman. Ik vrees dat ik slecht nieuws heb. U zult alles kwijt geraken. Na uw zoon nemen we ook al uw geld af. Eenmaal geruïneerd, doden wij uw dochter. De tijd is gekomen om te betalen wat u hebt gedaan, meneer Sherman.” Op het moment dat de telefoon wordt ingeklikt, ontploft een bom in zijn luxueus landgoed. De FBI gooit zich op de zaak. Als persoonlijke beschermengel krijgt Jay een van hun beste agenten toegewezen, Eva Cruz. Aan haar vertelt Jay mondjesmaat zijn opgesmukt levensverhaal. Parallel ontrafelt de FBI langzaam het ware verhaal van deze verpersoonlijking van de Amerikaanse droom. Maar de tijd dringt, want de geheime beller voert zijn dreigement stelselmatig uit.

Na de wat halfslachtige reeksen Empire USA en Spervuur, waarin een subliem basisidee te snel verzoop, speelt scenarist Stephen Desberg in Sherman het nu op veilig. Hij koos voor alle zes te verschijnen delen voor één vaste tekenaar, namelijk de in strips gepokt en gemazelde Griffo. Zijn klassieke stijl, gelardeerd met hevige, maar zweetvrije actiescènes, doet het hier schitterend. En dan hebben we het nog niet gehad over de doordachte film noir – posts/covers! Net zoals in Black Op en Empire USA heeft ieder deel zijn eigen hoofdkleur. Efficiënt, maar bovenal heel knap!

De echte aantrekkingkracht van Sherman ligt evenwel in het scenario dat zo van Jean Van Hamme of Yves Sente had kunnen zijn. Hoewel het hoofdverhaal ons net als Van Hammes Rani voorlopig maar matig kan boeien, zitten wij dankzij een weldoordachte verhaalopbouw toch op het puntje van onze stoel. De Brusselse Amerikaan mengt hier heel goed de actuele vertelling, de flashbacks verteld door Jay en de minder fraaie onderzoeksfeiten door elkaar. Als een volleerd ajuinenschiller haal je hier laag voor laag weg. Iets zegt ons dat de kern echt niet zo fraai zal zijn. Maar dat lezen we binnenkort wel. Sherman is een klassieke strip zoals een klassieke strip moet zijn.

————————————————-

————————————————-

Sherman Albums

Sherman – 01 – De Belofte, New York
Sherman – 02 – De Opkomst, Wall Street
Sherman – 03 – De Hartstocht, Lana
Sherman – 04 – De Valstrik, Bayreuth
Sherman – 05 – De Puinhopen, Berlijn
Sherman – 06 – De Vergeving, Jeannie
Sherman – 07 – De Laatste Akte Van Ludwig. Londen
Sherman – 08 – De Wegen Van Jeannie, 1969

————————————————-

Stripverhalen

Sherman

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Sherman stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.