Schaduwland strips

Ogenblikje...
Schaduwland

Schaduwland Strips van:

Tekenaar: Springer Benoît
Scenarist: Gibelin Christophe
Uitgever : Talent

Lïda en Miecq zijn twee struikrovers, maar sinds de oorlog tussen keizer Suy Tramahl en koning Zynski komen er maar weinig handelsreizigers voorbij. Daarom besluiten ze om naar het keizerlijk paleis te trekken in de hoop daar de grote jackpot binnen te rijven. De oorlog tussen de keizer, die de bovenhand heeft, en de koning bevindt zich ogenschijnlijk in een finaal stadium. Ogenschijnlijk, want de heks Abishag is van plan om er zich mee te moeien en de koning een handje toe te steken. Abishag plaatst stenen monsters met de muil in de richting van de voorste legertroepen van de keizer. Aan haar hulpje Salem geeft ze een dubbele opdracht: een koffertje afleveren aan de keizer en eentje aan de koning. Met verschillende inhoud uiteraard… En dan wordt de dochter van de keizer ontvoerd, wat hem nog dieper de put in duwt, zeker nu de monsters van Abishag voor de keizerlijke muren staan…

Toegegeven, Schaduwland is geen gemakkelijke strip. Maar eens je de draad gevonden hebt, ontspint zich een boeiend verhaal. En dit om meerdere redenen. Schaduwland teert meer dan enkel op een sterk scenario en fantastische tekeningen, ook heeft het enkele originele grafische trucjes te bieden. Zo spreekt Lïda enkel in beeldtaal, dikwijls heel grappig. En voor de flashbacks van Miecq gebruikt tekenaar Springer een compleet andere tekenstijl. Je moet het maar durven. Het nieuwe en derde deel, Nimf, sluit de reeks waardig af. Om die reden alleen al (een afgeronde reeks!) is Schaduwland een aanrader.

————————————————-

————————————————-

Schaduwland Albums

Schaduwland – 01 – Ogen Van Steen
Schaduwland – 02 – Breuklijnen
Schaduwland – 03 – Nimf

————————————————-

Stripverhalen

Schaduwland

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Schaduwland stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.