Samba Bugatti strips

Ogenblikje...
Samba Bugatti

Samba Bugatti Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner
Scenarist: Dufaux Jean
Uitgever : Blitz, Oranje

Vlaamse striptekenaars die het ook in Wallonië en daarbuiten konden waarmaken, kan je op twee handen tellen. Eén van de opgestoken vingers vertegenwoordigt Wilrijkenaar Griffo, oftewel Werner Goelen. Opvallend is dat de nu 55 – jarige man, die tegenwoordig op de Canarische eilanden woont, niet aan één genre gebonden is. Integendeel. Met titels als Klein Mirakel, Het Pension Van Dokter Eon, Cinjis Qan, Mister Black, Vlad en Giacomo C gaf hij net het tegengestelde aan.
Met Samba Bugatti, naar een scenario van topscenarist Jean Dufaux, ging hij de zware sf – toer op, al is dit vierluik uit het begin van de jaren negentig stevig gekruid met fantasy – elementen. Het vierde deel werd echter nooit uitgegeven en beleeft hier zijn première.
In Samba Bugatti draait alles rond een door de de mens doorgegeven virus dat alle machines doet doordraaien. Monkeys zijn een tweede bekommernis. Via een injectie met de lapoga – bacterie kan het menselijk organisme veranderd worden in een zogenaamde monkey, een soort telegeleid wezen dat anderen elimineert en daarna zelf sterft. Wanneer titelpersonage Samba, attaché bij de dienst preventie, op een dag met de bacterie wordt geïnjecteerd, moet hij, om zijn muterende DNA te redden, binnen de drie dagen de resterende exemplaren van de beatifica blues overwinnen. Bij de aandachtige lezer zal bij die benaming wellicht een belletje doen rinkelen. Beatifica Blues was immers de naam van een in 1987 verschenen drieluik van Dufaux en Griffo. Samba Bugattui is het vervolg daarop.
Samba Bugatti is een hallucinante strip die het midden houdt tussen fantasy en science fiction, een overdaad aan gruwelen alsook bizarre personages en decors kent en duidelijk de hand van Dufaux draagt. Deze integrale editie toont aan wat een geweldig tekenaar Griffo was en is. Op momenten doet hij zelfs aan Moeibius denken.
Een gemiste kans bij deze knappe integrale versie is echter het ontbreken van een klein dossier, waarin Goelen aan de tand wordt gevoeld over deze titel en de periode waarin deze strips tot stand kwam. Nu werden enkel zes nietszeggende pagina’s ingevuld met schetsen en posts/covers. Een (ingehuurde) redacteur had tenminste een meerwaarde geboden.

————————————————-

————————————————-

Samba Bugatti Albums

Samba Bugatti – 01 – Samba Bugatti
Samba Bugatti – 02 – Monkey Rock
Samba Bugatti – 03 – Bugatti’s Geheim
Samba Bugatti – 04 – Roestvogel

————————————————-

Stripverhalen

Samba Bugatti

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Samba Bugatti stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.