Salvatore strips

Ogenblikje...

Salvatore

Salvatore Strips van:

Tekenaar: Crécy Nicolas De
Scenarist: Crécy Nicolas De
Uitgeverij: Dupuis

Nicolas de Crécy heeft vele gezichten. Wanneer je het eerste deel van zijn nieuwe reeks Salvatore dichtslaat kan je niet anders dan dit besluiten. Nadat hij de Nederlandstalige stripliefhebber om de oren sloeg met het overrompelende Prosopopus voor de collectie Vrije Vlucht, één van de best verkochte Vrije Vluchten van vorig jaar en inmiddels uitverkocht, gooit hij het nu beslist over een andere boeg. Lieftallige diertjes bewonen de wereld van Salvatore, waar de meest absurde situaties doodnormaal zijn.

Salvatore is garagist en in zijn beroep is hij bijzonder goed, maar helaas voor hem haat hij zijn klanten. Het enige wat hij wil is zijn geliefde Julie terugvinden. Daarom werkt hij in het geheim aan een voertuig dat hem naar haar toe zal brengen. Ex-animatiefilmer de Crécy houdt de toon heel lichtvoetig en spits. De droge verteltoon past perfect bij dit sprookjesachtige wereldje en ook zijn normaal zo maniëristische tekenstijl wordt hier gereduceerd tot het noodzakelijke, waardoor de mooie kleuren beter tot hun recht komen. De vergelijking met Kobe de Koe werd al eerder gemaakt en ligt voor de hand. De liefhebbers van deze koe zullen met de hond Salvatore ook geen miskoop doen.

Met Salvatore profileert de collectie Expresso van Dupuis zich eens te meer als een toevluchtsoord voor vernieuwende auteurs met humoristische verhalen. Het album bevat ook een ex-libris waarop vermeld staat dat in 2005 maar liefst vijftien nieuwe titels zullen verschijnen in deze collectie, van namen als Dupuy & Berberian (Meneer Johan), Stassen (Deogratias, De Kinderen) en Durieux (Oscar). Februari kondigt zich alvast sterk aan met het eerste deel van Incognito door Gregory Mardon (Lijf om Lijf).

Salvatore – 01 – Middelen Van Vervoering

————————————————-

Stripverhalen

Salvatore

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Salvatore stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.