S.O.S. Geluk strips

Ogenblikje...
S.O.S. Geluk

S.O.S. Geluk Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner
Scenarist: Hamme Jean van
Uitgever : Dupuis

Eind jaren tachtig sloegen topscenarist Jean Van Hamme en Antwerpenaar Griffo de handen in elkaar voor het ‘S.O.S. Geluk’. Twintig jaar later is er nu een integrale editie. Opvallend is dat de zware maatschappijkritiek allesbehalve achterhaald is.

‘S.O.S Geluk’ bevat 5 verhalen over actuele onderwerpen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar elkaar vinden in het laatste en langste verhaal uit deze bundel, ‘Revolutie’. Van Hamme stelt zich vragen over arbeid, gezondheid, vakantie, bevolkingszekerheid, familiale planning, creëren en profiteren, die hij uitwerkt in kortverhalen.

Bijvoorbeeld over de ziekteverzekering: Kun je een betere manier verzinnen om de staatstekorten weg te werken dan je inwoners verbieden ziek te zijn? En wat met vakantie? Is een vakantie die voor iedereen gelijk is en hetzelfde kost, nog wel een echte vakantie? En wat als een maatschappij iedereen kan opsporen via een centrale computer, alsook alles over dat individu te weten kan komen? Geboorteregeling dan. Wat gebeurt er als kinderen illegaal ter wereld komen? En als laatste: wat als we artiesten een serieuze staatssteun geven, maar hen wel regels en normen opleggen? Is er dan nog wel sprake van kunstenaarschap?

S.O.S. Geluk – 01 – Deel 1
S.O.S. Geluk – 02 – Deel 2
S.O.S. Geluk – 03 – Deel 3

S.O.S. Geluk – 04 – Seizoen 2 Deel 01

————————————————-

Stripverhalen


S.O.S. Geluk

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de S.O.S. Geluk stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.