Roel en zijn Beestenboel strips

Ogenblikje...

Roel en zijn Beestenboel

Roel en zijn Beestenboel Strips van:

Tekenaar: Jager Gerrit de, Stevenhagen Wim
Scenarist: Jager Gerrit de, Schaasberg Wim, Stevenhagen Wim
Uitgever : Het Spectrum

Roel en zijn beestenboel is een Nederlandse stripreeks, gemaakt door Gerrit de Jager en Wim Stevenhagen, bekend als het duo Prutswerk. Tijdens het ontstaan van de strip (Amsterdam, 1973) heeft Wim Schaasberg als scenario schrijver het duo geassisteerd. Vanaf 1984 werd de strip alleen door Gerrit de Jager gemaakt.

De stripreeks gaat over Roel, een jongen die het boerenleven achter zich heeft gelaten en de stad intrekt. Omdat hij geen afscheid kan nemen van de dieren van de boerderij, besluit hij om ze mee te nemen. De dieren vertonen allemaal erg menselijke eigenschappen. Zo kunnen ze allemaal praten, lopen ze op twee poten en dragen ze kleren. Er zijn twee series van de strip gemaakt. De eerste uit de jaren tachtig werd gepubliceerd in het jeugdblad Jippo. Van deze serie zijn vier albums verschenen. Het vijfde verhaal, waarin Roel en zijn beestenboel op de kat van de buurman moeten passen, is nooit in albumvorm verschenen, maar dit verhaal werd hertekend en in de tweede serie als album 2 (Kattenbakken) opgenomen. De eerste versie van dit verhaal speelde zich af in de flat, maar in de tweede versie werd het zelfde verhaal gesitueerd in het vegetarische restaurant (zie bij tweede reeks), waarvan het tweede album werd gemaakt. Naast de beestenboel nam Roel in de eerste serie ook nog een logee in huis, die Bokkie nog van de boerderij heeft gekend, genaamd Jan – Willem. Jan – Willem is een zwijgzaam personage, waarmee Bokkie vaak rondom de flats voetbalt of andere dingen onderneemt.

————————————————-

————————————————-

Roel en zijn Beestenboel Albums

Roel En Zijn Beestenboel – 00 – Absoluut Verboden
Roel En Zijn Beestenboel – 01 – Inclusief Bediening
Roel En Zijn Beestenboel – 02 – Kattebakken
Roel En Zijn Beestenboel – 03 – Fast Food
Roel En Zijn Beestenboel – 04 – TGV
Roel En Zijn Beestenboel – 05 – Smakelijk Eten
Roel En Zijn Beestenboel – 06 – 7 Bokkies
Roel En Zijn Beestenboel – 07 – Incognito
Roel En Zijn Beestenboel – 08 – Onbespoten
Roel En Zijn Beestenboel – 09 – Crisis!
Roel En Zijn Beestenboel – B04 – Kouwe Drukte

————————————————-

Stripverhalen

Roel en zijn Beestenboel

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Roel en zijn Beestenboel stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.