Roderik strips

Ogenblikje...
Roderik

Roderik Strips van:

Tekenaar: Cutsem William van
Scenarist: Meys Lucien
Uitgever : Impressum

Kruisridder Roderik en zijn drankorgel van een schildknaap (oftewel zijn metgezel) moeten een bloedmooie jonge vrouw in veiligheid zien te brengen naar een beloofde land ergens in het Nabije Oosten. Telkens als ze in grote moeilijkheden komen (door intriges aan het hof, door aanvallen van rovers of van afvallige tempeliers) worden ze daaruit geholpen door de mysterieuze (legendarische) Amathea met haar privé – legertje, de eerste huurlingen zeg maar.

Alhoewel het verhaal (enkel voorgepubliceerd in het vrouwenblad Het Rijk der Vrouw) eerder wat magertjes overkomt, de gedetailleerde tekeningen van Vance maken daartegenover veel goed. Zeker als hij de jonkvrouw Amathea tekende. Alhoewel zij geen hoofdrol wegkaapte ging toch menig (jong mannelijk) lezershart wat sneller kloppen! Deze reeks stopte vrij vlug na het tweede album omdat Vance zich wierp op ‘Ramiro’ welk zich in de Spaanse Middeleeuwen afspeelde. Een periode en decor wat hem beter lag.

————————————————-

————————————————-

Roderik Albums

Roderik – 01 – Amathea
Roderik – 02 – De Oude Man Van De Bergen

Roderik – I01 – Integrale Uitgave

————————————————-

Stripverhalen

Roderik

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Roderik stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.