Roboboy strips

Ogenblikje...

Roboboy

Roboboy Strips van:

Tekenaar: Cromheecke Luc
Scenarist: Linthout Willy
Uitgever : Dupuis

Na vijf albums bij het nu opgedoekte Mezzanine (een toenmalig onderdeel van Ballon Books, thans Ballon Media, waartoe ook Dupuis behoort) was de vraag of er nog nieuwe albums zouden verschijnen van Roboboy de Supersnotneus. Temeer omdat nieuwe gags blijven verschijnen in het Nederlandse jongerentijdschrift Taptoe. Die vraag werd eerder al beantwoord door een aankondiging van uitgeverij Catullus, de eigen uitgeverij van Jean-Marc van Tol, gekend van Fokke en Sukke. Voor een albumprijs van 4,95 euro heeft Roboboy zelfs een concurrentieel voetje voor.

Ook de uitwerking heeft wat te bieden. Roboboy is een robotjongetje afkomstig van de planeet Kryptobot waar hij werd samengesteld met onderdelen van volkeren op andere planeten. Zo biedt zijn lichaam een onuitputtelijke stroom van mogelijkheden en hulp bij problemen om op te lossen, maar net zo goed doen andere kenmerken hem in precaire suituaties belanden. Op Aarde wordt hij geadopteerd door het kinderloze echtpaar Kwabbelmans die hem willen opvoeden als een eigen zoontje met alle gevolgen en confrontaties als waakzame ouders vandien.

Scenarist Willy Linthout voelt zich al zeer goed thuis in het absurdistische, komische stripgenre door zijn hoofdwerk aan de stripreeks Urbanus. Ook in Roboboy is geen situatie te gek om er een uitweg op te verzinnen en snel tot een besluit te komen dat de gag afrondt. Dat Roboboy verzot is op olie en verliefd is op de meisjes in zijn klas zijn dankbare bronnen voor vermakelijke gags. Luc Cromheecke bedient zich van een eenvoudige tekenstijl om alles helder, maar toch zwierig in beeld te brengen.

————————————————-

————————————————-

Roboboy Albums

Roboboy – 01 – De Supersnotneus
Roboboy – 02 – De Supersnotneus 2
Roboboy – 03 – Hemeltje Lief!
Roboboy – 04 – Zet Je Schrap!
Roboboy – 05 – Robokoe
Roboboy – 06 – Grote Griezels!

————————————————-

Stripverhalen

Roboboy

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Roboboy stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.