Qumran strips

Ogenblikje...
Qumran

Qumran Strips van:

Tekenaar: Gemine Stéphane
Scenarist: Abécassis Eliette, Fournier Pierre
Uitgever : Glénat

De eerste van de zogenoemde Dode – Zeerollen werden in 1947 ontdekt. Het was de belangrijkste archeologische ontdekking uit de moderne tijd. Nog altijd zijn geleerden bezig de gevonden rollen en fragmenten die in verzegelde kruiken werden aangetroffen, te bestuderen. De resultaten van hun onderzoek hebben in de afgelopen vijftig jaar allerlei boeiende controverses en vaak heftige theologische discussies opgeleverd. De verdwijning van één van de belangrijkste rollen, de boekrol van de Messias, heeft daar het nodige aan bijgedragen. Volgens sommige onderzoekers zou de ontbrekende rol onthullingen bevatten die een nieuw licht werpen op de grondslagen van de joods – christelijke beschaving. Qumran is de stripbewerking van de best – seller van Eliette Abécassis, een boek waarin 5000 jaar geschiedenis wordt overhoop gehaald, een boek met een oplage van meer dan 100.000 verkochte exemplaren. De roman haalt het niveau van In de naam van de roos en De slinger van Foucault van Umberto Eco. Gémine en Makyo hebben deze roman omgezet in een beeldverhaal.

————————————————-

————————————————-

Qumran Albums

Qumran – 01 – De Boekrol Van De Messias
Qumran – 02 – De Boekrol Van De Vrouw

Enkel beschikbaar in het Frans:

Qumran – T03 – Livre III

————————————————-

Stripverhalen

Qumran

Qumran

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Qumran stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.