Questor strips

Ogenblikje...
Questor

Questor Strips van:

,

De Griekse krijger Idomeneus Decalionide heeft het tijdens de oorlog van Troje, die in de proloog na tien jaar wordt beslecht met de hulp van van een houten paard, wel gehad met het afslachten van de vijand. Na het redden van een kind beslist hij zich na de oorlog in te zetten voor de justitie. Zijn schildknaap Aeson doet met hem mee. 23 jaar later heeft Idomeneus een stevige reputatie opgebouwd als de beste Griekse questor (onderzoeksrechter). Ze leiden een liederlijk leventje in hun villa op Lesbos waar de speenvarkens aan de lopende band worden opgediend, dansende meisjes continu ronddartelen en de drank rijkelijk vloeit. Die nacht komt de maagdelijke priesteres Klytië (door Idomeneus ook “Klitje” genoemd) uit een ander land, voorbij de poort van Phocaea, de diensten van Ido inroepen. Ze kan met klinkende munt betalen, maar het is vooral door haar schoonheid dat de questor ingaat op haar verzoek. De toezegging is nog niet koud of gigantische, mechanische zeedieren vallen de villa aan. Er zit wat roest op de twee vennoten, maar weldra schepen ze in voor een avontuurlijke tocht naar een andere wereld.

Er valt best te lachen met dit eerste deel van de nieuwe komische reeks Questor. De twee questors zijn grappige personages met typische onhebbelijkheden. Helaas was het voor de vertaler een hele opgave om alle woordspelingen even gezwind om te zetten. Af en toe voel je aan dat hij de mist ingaat. Die taalgrapjes houden ook de voortgang van het verhaal op. Bepaalde scènes duren daardoor te lang terwijl het einde van het album met rasse schreden nadert. Wanneer het zo ver is, zit het verhaal nog maar pas vastgeklonken. Ondanks dit grote bezwaar, zindert de pret achteraf nog na. Questor is een geestig tussendoortje dat ons op onze wenken bedient om in een strip eerst en vooral een bron van entertainment of vertier te zien. De jolige tekeningen van Nicola Saviori neigen naar de Italiaanse Disney-strips en een scheutje Asterix. Mooi.

————————————————-

————————————————-

Questor Albums

Questor – 02 – De Zaak Atlantis
Questor – 03 – De Prins Met De Gouden Krabben

Enkel beschikbaar in het Frans:

Questor – T01 – Ménage à Troie

————————————————-

Stripverhalen

Questor

Questor

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Questor stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.