Outlaw strips

Ogenblikje...

Outlaw

Outlaw Strips van:

Tekenaar: Fourquemin Xavier
Scenarist: Teste Didier
Uitgever : Talent

Outlaw is een rasechte western/humorstrip. Ontkennen helpt niet. Rumoerige saloons, verwaaide karakterdanseressen, laconieke sheriffs en natuurlijk de obligate doodgraver. Alle clichés zijn ruimschoots aanwezig voor een zoveelste Lucky Luke – rip off. Maar dat is buiten scenarist Dieter (Névé, Patje Van Het Groenewoud, Mr. Kohl) gerekend. Met twee Outlaw – albums ineens tovert hij een vette grijns op je gezicht.

Outlaw vertelt de relatie van de doodeerlijke grafdelver Jason Picklight en zijn bazige moeder. Op haar sterfbed vertrouwt ze hem toe dat zijn vader, die hij dood waande, nog steeds leeft. Meer nog, hij blijkt inmiddels steenrijk te zijn. Moeders laatste wens was dat crapuul te laten boeten. Plichtsbewust gaat Jason op zoek naar zijn vader. Letterlijk bijgestaan door de kwellende geest van moeder zaliger, komt onze naïeve antiheld terecht in de wereld van vechtpartijen, whisky en slechte vrouwen: de saloon. Ontgroend besluit Jason in de voetsporen van zijn vader te treden en een gevreesde outlaw te worden. Maar hoe begin je daaraan? En vooral, wat zou mama daarvan zeggen?

Outlaw is Fourquemins ode aan de lelijke smoel. Verwrongen gezichten, grote druipneuzen, verzopen ogen, gecombineerd met de reuzenhanden van P’tilucs ratten. Kortom, een lelijkheid waar Hermann alleen maar kan van dromen. Ondanks deze charmante collectie van menselijke afvalbakken, swingen de tekeningen als een dolle koe. De heldere paginaopbouw, de warme inkleuring en de verzorgde decors, maken van Outlaw een lust voor het oog. En als je moeder zich afvraagt waar die grijns vandaan komt, tja… Goeie start voor de Collectie Rebel.

————————————————-

————————————————-

Outlaw Albums

Outlaw – 01 – Jurken En Doodgravers
Outlaw – 02 – Mijngangen En Roze Coyotes
Outlaw – 03 – Marketentster En Soldaatjes

————————————————-

Stripverhalen

Outlaw

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Outlaw stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.