Ode aan Kirihito strips

Ogenblikje...

Ode aan Kirihito

Ode aan Kirihito Strips van:

Tekenaar: Tezuka Osamu
Scenarist: Tezuka Osamu
Uitgever : L

Wie had gedacht dat de Japanse manga – godfather Osamu Tezuka twintig jaar na zijn dood een cultfiguur zou worden bij de meerwaardezoekers in Nederlandstalige stripwinkels? De acht delen van zijn monumentale Boeddha – epos zijn gezwind de deur uitgevlogen, en het vervolg en slot van het tweeluik Ode aan Kirihito uit 1970 – 71 ligt inmiddels ook in de rekken.
Laat je niet afschrikken door de gevorderde leeftijd van deze 900 pagina’s tellende existentiële striproman, want Tezuka was zijn tijd zowel grafisch als verteltechnisch decennia vooruit. Tezuka was arts van opleiding, en Ode aan Kirihito is een diepgravende queeste naar de ethische grenzen van de medische wetenschap, naar het kantelmoment waarop ziekte de waardigheid van een persoon zodanig aantast dat hij zijn menselijkheid verliest, en hoe maatschappij en religie daarmee omgaan. Dat klinkt erg zwaar op de hand, maar vergis je niet: Ode aan Kirihito is in de eerste plaats een veelgelaagde internationale thriller vol ingenieuze nevenintriges en bizarre personages. Een bijna achteloos meesterwerk van een geniale pionier, en ondanks het open einde toch perfect afgerond.

————————————————-

————————————————-

Ode aan Kirihito Albums

Ode Aan Kirihito – 01 – Hondenlevens
Ode Aan Kirihito – 02 – Mensenlevens

————————————————-

Stripverhalen

Ode aan Kirihito

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Ode aan Kirihito stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.