Nieuwe Tijden strips

Ogenblikje...
Nieuwe Tijden

Nieuwe Tijden Strips van:

Tekenaar: Warnauts Eric
Scenarist: Servais Guy
Uitgever: Lombard

1938. Na acht jaar in Belgisch Congo keert Thomas Deschamps terug naar zijn geboortedorp La Goffe in de Ardennen. Zijn jeugdliefde kreeg kinderen, nota bene van zijn bloedeigen broer Charles. Terwijl Thomas met niet al te veel moeite de draad weer oppikt, ziet het er niet naar uit dat er een verzoening komt met Charles die intussen een gerespecteerd en vooraanstaand figuur is. Een groot twistpunt is het tegengestelde politieke standpunt dat de twee broers innemen. Thomas is een liberale flierefluiter die het aanlegt met de Spaanse communiste Assunta, een bloedmooie furie die de fascistische opgang in haar thuisland en nu ook in België waarschuwend gadeslaat. Van zijn oom Lucien erfde Thomas een hotel dat hij opieuw inricht. Zijn broer Charles is ambitieus, ook op politiek gebied. Hij laat zich in met de rexisten om zich in te zetten voor een sterk land, een verenigd België. Gefundenes fressen voor een goed versus kwaad-verhaal, maar zo simpel is het làng niet! Eric Warnauts en Guy Raives hebben temidden het strak geweven spinnenweb aan intriges een verrassende twist voorzien die dat hele spinnenweb uit elkaar doet springen. Hierdoor zal je het werk van het auteursduo meer dan ooit waarderen.

Het moge duidelijk zijn, met Nieuwe Tijden breken er nieuwe tijden aan voor Warnauts en Raives. In een bepaalde mate kan je dit dubbeldikke verhaal (in het Frans verscheen Nieuwe Tijden in twee afzonderlijke delen) gerust vergelijken met Philippe Jarbinets Airborne 44, zelfs op grafisch gebied. Zuig er alleen de pertinentere oorlogsachtergrond uit en spuw er een giftge gulp nationalistische politiek in en je weet ongeveer wat je in handen hebt.

Nieuwe Tijden is het comebackalbum van een duo dat nooit weg was, maar nu pas tot volle rijping lijkt gekomen. En daar moeten ze dan zo veel strips voor opwarmen! Hopelijk blijven ze op hetzelfde elan strips maken. In dezelfde collectie verscheen, voorlopig enkel in het Frans, ook nog het in 2013 verschenen Après-Guerre dat zich afspeelt in het naoorlogse Berlijn. Een tip voor de vertaaldienst?

Nieuwe Tijden – 01 – Nieuwe Tijden

————————————————-

Stripverhalen

Nieuwe Tijden

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Nieuwe Tijden stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.