Na De Oorlog strips

Ogenblikje...
Na De Oorlog

Na De Oorlog Strips van:

Tekenaar: Servais Guy
Scenarist: Servais Guy
Uitgever: Lombard

Met Nieuwe Tijden maakte het duo Warnauts en Raives wat ons betreft een geslaagde comeback zonder ooit weggeweest te zijn. Het verhaal en de uitwerking bevielen ons uitermate. Dat het vervolg Na de Oorlog ook zou worden vertaald, lag in de lijn der verwachtingen, al weet je nooit zeker in deze tijden waar reeksen worden afgerekend op hun laatste verkoop.

Ook voor Warnauts en Raives gold het Hollywoodriedeltje dat je maar zo goed bent als je laatste strip. Met Na de Oorlog erbij blijft het duo op eenzelfde niveau actief. Met overwegend dezelfde personages (Ardennees Thomas Deschamps en zijn geliefde Assunta), gesitueerd in een overwegend ander decor (Berlijn in het jaar 1947) togen de auteurs aan het werk voor een inspirerende en intelligente intrige.

Assunta leeft nog, ze zit vast in een Russisch kamp. Maar met de opbrengsten uit zijn hotel en zwarte handel met Amerikanen komt Thomas er niet om de Russen om te kopen. Hij schakelt zijn vriendin Lucie in om Assunta te bevrijden met de hulp van Franse communisten en een stelleltje intellectuelen. Ondertussen passeren een boel historische feiten. Gaande van de Belgische volksraadpleging over de terugkeer van koning Leopold III over de opdeling van Berlijn en de oorsprong van de Koude Oorlog tot het prostitutiemilieu in de stad.

Knap verteld met een verhaal en tekeningen waarvoor heel wat details zijn uitgespit. Een klassieke aanpak die telkens weer loont. Op naar de volgende.

De Collectie Getekend – 31 – Na De Oorlog

————————————————-

Stripverhalen

Na De Oorlog

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Na De Oorlog stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.