Missie Osirak strips

Ogenblikje...
Missie Osirak

Missie Osirak Strips van:

Tekenaar: Brahy Luc, Lepelletier Julien, Rosanas Ramon
Scenarist: Bartoll Jean-Claude
Uitgeverij: Dargaud

Scenarist Jean-Claude Bartoll (Insiders, Antartica, Mossad – Special Operations,…) is gedurende jaren journalist geweest voor internationale agentschappen en sinds 2005 fulltime scenarioschrijver. En dat is eraan te zien. Historisch correcte en zeer gedetailleerde docufictie van de bovenste plank. Kan zo verfilmd worden met Tom Cruise in de hoofdrol.

De tekenaars Ramon Rosanas (die voor de Amerikaanse markt actief is voor onder meer The Mighty Captain Marvel en The Astonishing Ant-man) en Luc Brahy (Imago Mundi, Climax, Insiders Genesis) leveren verzorgde tekeningen af, niet super gedetailleerd, maar met veel gevoel voor juiste camerastandpunten en een grote herkenbaarheid van de vele personages. En likkebaardend mooie luchtscènes natuurlijk.

Missie Osirak (of Operatie Babylon) vertelt het verhaal van de geslaagde Israëlische luchtaanval (7 juni 1981) op de in opbouw zijnde kernreactor van de Iraakse dictator Saddam Hoessein, vertelt vanuit het oogpunt van de Israëlische piloot Dov Nathan, leider van de aanval. Er wordt intelligent gesprongen tussen Jeruzalem, Bagdad, Parijs, Tel Aviv, Genève, luchtbasissen in Utah en de Sinaï. En tussen 1978, 1979, 1980 en 1981. En tussen Dov, Paul Durand, Ingenieur Dorgeles, Sarah, Saddam en Bronsky.

We onthouden dat Israël zich wars van internationale afspraken verdedigt tegen een mogelijke nucleaire aanval, dat Frankrijk kernreactors verkoopt aan dictators, dat de Mossad een geoliede machine is, dat de Arabische wereld verdeeld is, dat iedereen omkoopbaar is en dat de F-16 Fighting Falcon een uitstekend jachtvliegtuig/jachtbommenwerper is. Volgens ons ligt dit album ter Koreaanse inspiratie op het nachtkastje van ons aller Donald Trump.

Was Missie Osirak eetbaar, dan hebben we meer dan honderd bladzijden lekker snoepgoed verorberd. En dan nog is er geen spoor van een indigestie.

Missie Osirak – 01 – Missie Osirak

————————————————-

Stripverhalen

Missie Osirak

< Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Missie Osirak stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.