Metabaronnen Castaka strips

Ogenblikje...
Metabaronnen Castaka

Metabaronnen Castaka Strips van:

Tekenaar: Martínez Pérez Julio
Scenarist: Jodorowsky Alejandro
Uitgever : Arboris

Castaka neemt ons mee naar het verre verleden, naar de planeet Ahour-de–Dwerg. Op deze kleine planeet voeren de Amakura en de Castaka’s een nietsontziende oorlog. Ondanks de oorlogswetten deinst de Koning van de Amakura’s, Divadal, er niet voor terug om de Koningin van de Castaka’s, Oriela, te ontvoeren en te verkrachten voor de ogen van haar eigen volk. Als wraak trekt Omezo, koning van de Castaka’s, op naar de hoofdstad van de Amakura. Op zijn weg weet hij door middel van een list het vijandelijke leger te vernietigen. Niets lijkt hem nog te kunnen stoppen. Alvorens zelfmoord te plegen, slaat Divadal nog een laatste maal toe met zijn ultieme wapen, het Tangrathgas. Eensklaps zijn alle mannen van de planeet onvruchtbaar geworden. Het lot van de planeet ligt nu in handen van Oriela en haar nog ongeboren kind, dat van het mannelijke geslacht blijkt te zijn. Uit haar schoot wordt Dayal geboren, stichter van een nieuwe kaste.

Het vervolg op de reeks De Metabaronnen is een prequel geworden. Geen komische droids meer om op ludieke manier de eindjes aan elkaar te knopen. Deze eer is weggelegd voor Berard, de vader van de welbekende Othon. Hij houdt er een ietwat hardere, realistische verteltoon op na. Conceptueel is er dus niets aan de reeks gewijzigd. Dit geeft de lezer van bij de start een vertrouwd gevoel. Jodorowsky vliegt er trouwens meteen goed in, de ene actiescène volgt de andere op. Het bloed vloeit rijkelijk en functionele erotiek van het hardere genre is nooit veraf. Ook hier valt de appel dus niet ver van de nanoboom. De introductie van Antigrea, de vrouw van Dayal, en de aankomst van de sekte van de Technopaus vormen een keerpunt in dit eerste album en zorgen voor het uitrollen van enkele verbluffende verhaallijnen die de lezer aan het einde van het verhaal doen verlangen naar het vervolg. Het tekenwerk van Julio Martinez Perez, beter bekend als Das Pastoras, is knap maar kan het niet halen van dat van Juan Giménez, die de vorige cyclus vorm gaf.

Voor de fans van De Metabaronnen hebben we maar één advies: sla die pixelrijke (want in lage resolutie — onvergeeflijk!) cover open en geniet van de verderzetting van je favoriete reeks.

————————————————-

————————————————-

Metabaronnen Castaka Albums

De Metabaronnen – Castaka – 01 – Dayal, De Eerste Voorouder
De Metabaronnen – Castaka – 02 – De Rivalen

————————————————-

Stripverhalen

Metabaronnen Castaka

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Metabaronnen Castaka stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.