Martha Washington strips

Ogenblikje...
Martha Washington

Martha Washington Strips van:

Tekenaar: Gibbons Dave
Scenarist: Miller Frank
Uitgever : De Vliegende Hollander

Vier eerst afzonderlijk verschenen stripverhalen uit de jaren negentig over een fictieve Amerikaanse heldin, de jonge soldaat Martha Washington van het ‘Vredesleger’ PAX. De verhalen spelen zich af in de nabije toekomst in een door militante groeperingen, gifwolken en radioactieve straling geteisterd, onstabiel Amerika. Martha Washington werkt zich op van arm, kansloos zwart meisje met een psychiatrisch verleden uit een getto in Chicago tot een Amerikaanse soldatenheldin die strijdt tegen onder meer de fast food multinationals die de laatste restjes Braziliaans Amazoneregenwoud vernietigen, racistische, Amerikaanse homoneonazi’s, militante Apache – indianen en haar corrupte chef. Absurdistische, satirische en maatschappijkritische avonturenstrip vol zeer gewelddadige actie met mooi, gedetailleerd tekenwerk in kleur. Het boek kreeg de Eisner Award ‘for best limited series’. Met voorwoord van Miller (tekst) en inleiding van Gibbons (illustrator), twee groten uit de stripwereld, bekend van klassiekers als ‘Sin City’, ‘The Dark Knight Returns’ en het in 2009 verfilmde ‘Watchmen

Martha Washington – 01 – Een Amerikaanse Droom

————————————————-

Stripverhalen

Martha Washington

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Martha Washington stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.