Losstaande Albums Van Servais strips

Ogenblikje...

Losstaande Albums Van Servais

Losstaande Albums Van Servais Strips van:

Tekenaar: Servais Jean – Claude
Scenarist: Servais Jean – Claude
Uitgever :

Jean – Claude Servais, geboren op 22 september 1956, studeerde van 1974 tot 1976 grafische kunsten aan het Institut St. Luc te Luik. Vanaf 1975 publiceerde hij onder het pseudoniem Jicé zijn eerste tekeningen in de rubriek “carte blanche” van het stripblad Spirou. Deze werden gevolgd door drie afleveringen van Ronny Jackson, naar scenarios van Jean – Marie Brouyère. In 1977 werkte hij nog steeds voor Spirou aan twee Verhalen van oom Wim (ditmaal onder de naam Gil Verse en naar scenarios van Octave Joly); deze verhalen worden echter niet gepubliceerd. Nog hetzelfde jaar begon Jean – Claude Servais te werken voor het stripblad Kuifje. Hij tekende er een serie van authentieke historische verhalen naar scenario’s van Michel de Bom en Yves Duval. Vooraleer hij in 1978 zijn militaire dienstplicht vervulde te Stockem, tekende hij nog enkele pagina’s voor het fanzine Oufti.

In 1980 startte hij een serie verhalen rond het thema van magie en hekserij die in 1982 hernomen werden in het album “La Tchalette”, uitgegeven bij Lombard. Voor het stripblad Kuifje tekende hij in 1983 de serie “Isabelle”. In die periode ondertekende hij het Manifeste pour la culture Wallonne.

Eind jaren zeventig ontmoet hij Gérard Dewamme. Samen creëerden zij de serie Tendre Violette die vanaf 1979 verscheen in het maandblad A suivre en als albums bij Casterman. De albums verschenen ook in het Nederlands onder de titel Bosliefje. Vanaf album nummer 5 nam Servais ook het scenario van deze serie voor zijn rekening.

Servais tekent op realistische wijze en geeft in zijn verhalen een belangrijke plaats aan de natuur van zijn regio, de Gaume.

Hij schreef en tekende ook de reeksen/albums:

Het Dagboek van een Bos
Een Moordenaar die met Vogels praat
FanchonGodin Wit, Godin Zwart
Lova

————————————————-

————————————————-

Losstaande Albums Van Servais Albums

Losstaande Albums Van Jean – Claude Servais – 04 – De Lokroep Van De Barones
Losstaande Albums Van Jean – Claude Servais – 05 – Iriacynthe
Losstaande Albums Van Jean – Claude Servais – 05 – Iriacynthe
Losstaande Albums Van Jean – Claude Servais – 07 – De Ijstuin

————————————————-

Stripverhalen

Losstaande Albums Van Servais

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Losstaande Albums Van Servais stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.