Legende strips

Ogenblikje...
Legende

Legende Strips van:

Tekenaar: Swolfs Yves
Scenarist: Swolfs Yves
Uitgever : Daedalus

Auteur Yves Swolfs (Dampierre, Durango en scenarist van Vlad en Black Hills) vond deze Nederlandstalige editie met wikkel veel mooier dan de Franse editie. Een waarheid als een koe, maar laten we ons hier evenwel beperken tot de wolf.

Het wolvenkind waarvan sprake in de titel is de ternauwernood aan de dood ontsnapte, rechtmatige erfgenaam van een hertogdom. De wrede Matthias ‘De Droge’ joeg namelijk zijn broer, de hertog, en zijn familie over de kling. De voedster kon evenwel vluchten met de pasgeborene en liet het kind achter bij een wolvenleider die voortaan zou instaan voor de opvoeding. De erfgenaam draagt een stervormige geboortevlek, het symbool van Matthias’ ondergang.

Een periode van tien jaar schrikbewind en vruchteloze klopjachten verstrijken. Op een dag treft een jager een blonde, verschrikte knaap op in het uitgestrekte woud. De legende is waarheid, dus ook de beloning, redeneert de jager. Maar het wolvenkind is daarmee nog geen vogel voor de kat.

Zowel de proloog met de ‘dolende ridder’ als de losse ontmoetingen van het wolvenkind geven aan dat er in de volgende delen nog heel wat bemoste stenen moeten worden omgedraaid om het volledige verhaal uit de doeken te kunnen doen. Na de unaniem bejubelde zesdelige reeks De Prins van de Nacht hebben wij dan ook alle vertrouwen in Swolfs als verteller. Met de tekeningen zit het alvast snor. De uitbundige natuurpracht in dit deel is een uitstekende sfeermaker en de naarstig gedocumenteerde middeleeuwse setting is op zich al een leesmotivatie.

————————————————-

————————————————-

Legende Albums

Legende – 01 – Het Wolfskind
Legende – 02 – Het Dichte Woud
Legende – 03 – De Grote Klopjacht
Legende – 04 – De Dromenmeester
Legende – 05 – Hohendlandt
Legende – 06 – Het Geheim Van De Lamiae

————————————————-

Stripverhalen

Legende

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Legende stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.