Karma Salsa strips

Ogenblikje...
Karma Salsa

Karma Salsa Strips van:

Tekenaar: Campoy Frédéric
Scenarist: Callède Joël, Charlot Philippe
Uitgever : Dargaud

Coscenarist Joël Callède (High Security) recidiveert door zich opnieuw in het gevangeniswezen te begeven, al duurt dat niet lang. Hij laat de voormalige, clandestiene bokser en hitman Ange na het uitzitten van een lange gevangenisstraf op vrije voeten. Ange leerde binnen de muren mediteren. Omdat hij voor hij werd geklist een miljoenenbuit verstopte, is zijn voormalige criminele entourage hem allerminst vergeten. Ange wordt opnieuw in het milieu getrokken waar hij furore maakte als de scrupuleloze, moordende rechterhand van een maffiabons. Dat die peetvader Ange prefereert boven zijn eigen zoon, zint deze laatste uiteraard niet. Het bestaan van een dochter, die Ange nooit tevoren ontmoette, doet hem opnieuw voor de misdaad werken.

Deze verrassende gangsterstrip kan je beschouwen als het schavuiterige bastaardkind van Scarface en Amores Perros. Even waanzinnig in het gebruik van geweld, even snel in de montage van flashbacks en scènes in het heden. Van tekenaar Frédéric Campoy verscheen toevallig recent een heruitgave van Arcana 1 waarvan hij de tekeningen verzorgde. Karma Salsa is minder verzorgd, we kunnen ons dan ook levendig inbeelden dat niet iedereen van zijn vuile, onaffe tekenstijl zal houden. Een afgelikte stijl met geschoren jongenstronies zou integendeel het verhaal niet ten goede zijn gekomen.

Geef Karma Salsa de kans die het verdient. Je krijgt er geen spijt van.

————————————————-

————————————————-

Karma Salsa Albums

Karma Salsa – 01 – Karma Salsa
Karma Salsa – 02 – Karma Salsa
Karma Salsa – 03 – Karma Salsa

————————————————-

Stripverhalen

Karma Salsa

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Karma Salsa stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.