Isabelle strips

Ogenblikje...
Isabelle

Isabelle Strips van:

Tekenaar: Calderón Jaime
Scenarist: Gloris Marie, Gloris Thierry
Uitgeverij: Daedalus

Amper een maand nadat Eleonora, het eerste deel in de collectie Bloedkoninginnen al wist te bekoren, overklast deze Isabelle die goeie eerste indruk in het kwadraat. Niet alleen zijn de tekeningen van Jaime Calderón, die debuteerde met het ook al verbluffende De Wegen van de Heer, een pure lust voor ons alziend oog, ook het verhaal is om duimen en vingers van af te likken. Bovendien nog historisch verantwoord ook! Hier moeten héél veel stripliefhebbers van houden.

1314. Voor de versterking van het Franse rijk komt een gearrangeerd huwelijk met de koning van Engeland van pas. En zo moet Isabelle van haar vader, Filips IV de Schone, huwen met Edward II, nota bene een homoseksueel. Isabelle haat hartsgrondig haar nieuwe man. Ze wil hem dood of anders wel laten vervangen door haar oudste zoon Edward III. Ze spant samen met haar minnaar, Roger Mortimer, om een opstand van Engelse barons te voeden. Ondertussen rekent ze ook af met haar nichten. Blanche laat namelijk geen kans onverlet om met haar zussen Isabelle te vernederen. Maar in dit verhaal van macht en politieke schaakspelletjes laat ze zich gelden als een nietsontziende heerseres, een manipulatrice eerste klas, een hoofdpersonage om diep je blikkerende tanden in te kunnen zetten. Smakelijk!

————————————————-

————————————————-

Isabelle Albums

Isabelle (Daedalus) – 01 – De Wolvin Van Frankrijk
Isabelle (Daedalus) – 02 – De Wolvin Van Frankrijk

————————————————-

Stripverhalen

Isabelle

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Isabelle stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.