Ibicus strips

Ogenblikje...

Ibicus

Ibicus Strips van:

Tekenaar: Rabaté Pascal
Scenarist: Rabaté Pascal, Tolstoï Alexis
Uitgever : De Bezige Bij, Oog & Blik

Deze strip die oorspronkelijk als vier losse delen werd uitgegeven, is nu gebundeld in een kloek deel. Het verhaal is losjes gebaseerd op het werk van Alexis Tolstoi (niet Leo) en gaat over de belevenissen van Simon (lang, mager, puntsikje en cynisch lachje om de mondhoeken) ten tijde van de Russische revolutie. Simon, die zichzelf ‘graaf Nevzorof’ noemt, is een flierefluitende oplichter en heeft soms mazzel, soms pech. Ooit is hem voorspeld dat hij rijk zou worden en daar klampt hij zich aan vast. Hij probeert het met gokken en wint en verliest uiteindelijk weer, wordt verliefd en overleeft een paar moordaanslagen. Soms is Simon ondanks zichzelf een held, dan weer een lafaard die zo hard mogelijk rent. In ieder geval leest het onwaarschijnlijke leven van deze avonturier tegen de achtergrond van belangrijke historische gebeurtenissen als een trein. Mede door het prachtige zwart – wittekenwerk waarin veel gebruik wordt gemaakt van gewassen inkt. Het einde is wat merkwaardig; de tekenaar stopt gewoon met het vertellen van episodes uit Simons bizarre leven, dus misschien komt er ooit nog een vervolg.

————————————————-

————————————————-

Ibicus Albums

Ibicus – 01 – Eerste Boek
Ibicus – 02 – Tweede Boek
Ibicus – 03 – Derde Boek
Ibicus – 04 – Vierde Boek

Ibicus – I01 – Integraal Uitgave

————————————————-

Stripverhalen

Ibicus

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Ibicus stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.