Het Vlindernetwerk strips

Ogenblikje...

Het Vlindernetwerk

Het Vlindernetwerk Strips van:

Tekenaar: Coronas Christophe
Scenarist: Corberand Éric
Uitgever : Arboris

Op het einde van de negentiende eeuw vierde de belle epoque hoogtij. De heersende kunststroming was de art nouveau dat vooral in onze contreien bedreven werd (het bekendste voorbeeld daarvan ken je hoogstwaarschijnlijk maar al te goed: het pand van het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal dat Victor Horta ontwierp). Wat een inleiding om je te wijzen op de golvende en prachtig gedetailleerde lijnvoering van Het Vlindernetwerk! Maar met lijntjes alleen maak je geen deftig verhaal.

Het Vlindernetwerk is een ondergrondse organisatie van dieven en ander gespuis. Eustache (een lange magere die hopeloos verkikkerd is op een zelfzeker hoertje) en de dwerg Vlieg hebben het gemunt op de brandkast van een rijke baron. Op enkele biljetten en een filmspoel na, is de buit teleurstellend te noemen. Ze nemen de spoel echter mee en ontdekken de perverse bezigheden van de baron. De film is namelijk een snuff movie waarop hoertjes gedwongen worden mee te doen aan wrede seksspelletjes tot de dood er op volgt. Chantage lijkt het duo wel een goed idee.

Eigenlijk had dit album gedrukt moeten worden op vergeeld papier want uit elke vezel van deze modern vertelde en oerdegelijke strip dringt een authentieke sfeer van oude romans en prentenboeken in je neus. Sterk eerste deel met een bloederig einde. Wij ruiken een even sterk vervolg en onze neus bedriegt ons zelden… Holy shit, we moeten het hierbij houden, de kleine heeft net in z’n pamper gedaan.

————————————————-

————————————————-

Het Vlindernetwerk Albums

Het Vlindernetwerk – 01 – Nachtvlinders
Het Vlindernetwerk – 02 – Meneer Maan

————————————————-

Stripverhalen

Het Vlindernetwerk

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Het Vlindernetwerk stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.