Het Jaar Van De Olifant strips

Ogenblikje...
Het Jaar Van De Olifant

Het Jaar Van De Olifant Strips van:

Tekenaar: Linthout Willy
Scenarist: Linthout Willy
Uitgever : Catullus

————————————————-

————————————————-

Het Jaar Van De Olifant Albums

Enkele jaren geleden koos de zoon van Willy Linthout voor zelfdoding. Deze ingrijpende gebeurtenis ligt aan de grondslag van de creatie van Het Jaar van de Olifant. Het omgaan met en het verwerken van zelfdoding staan centraal in de verhalen.
Hoofdpersonage is de vijftiger Karel. Hij is getrouwd met Simone, heeft vast werk, en zijn zoon Wannes is zijn oogappel. Op zekere dag staat de politie aan de deur met vreselijk nieuws: Wannes heeft zich het leven benomen, hij is van het dak gesprongen.
Linthout sleept ons al vanaf de eerste bladzijde mee in het moeilijke proces dat Karel te wachten staat. Karel wordt heen en weer geslingerd tussen verschillende gevoelens: eenzaamheid, verdriet, onbegrip, tederheid,… Vaak verliest hij het verschil tussen realiteit en fictie uit het oog. Niemand kan hem vertellen hoe hij de dood van Wannes moet verwerken. De wereld heeft er geen boodschap aan. Immers, wanneer het er echt toe doet, staat een mens alleen. Helemaal alleen.

In acht delen beschrijft Willy Linthout verschillende tragische, mooie, ontroerende gebeurtenissen die Karel meemaakt tijdens zijn rouwproces. Heel wat ervan zijn gebaseerd op de eigen ervaring van de auteur. Het schrijven en tekenen van deze reeks is voor Willy Linthout dan ook een heel intense ervaring.

Het Jaar Van De Olifant – 01 – Doorlopende Lijn
Het Jaar Van De Olifant – 02 – Er Is Maar Een Kleur
Het Jaar Van De Olifant – 03 – Ademnood
Het Jaar Van De Olifant – 04 – Verstoord Contact
Het Jaar Van De Olifant – 05 – Het Belang Van Het Detail
Het Jaar Van De Olifant – 06 – Verscheurde Woorden
Het Jaar Van De Olifant – 07 – Euforie
Het Jaar Van De Olifant – 08 – Over De Kloof
Het Jaar Van De Olifant – A01 – Integraal 1 tm 8
Het Jaar Van De Olifant – A02 – De Leveling

————————————————-

Stripverhalen

Het Jaar Van De Olifant

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Het Jaar Van De Olifant stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.