Het Godvrrgeten Eiland strips

Ogenblikje...
Het Godvrrgeten Eiland

Het Godvrrgeten Eiland Strips van:

Tekenaar: Cromheecke Luc
Scenarist: Lefebvre Ronan
Uitgever : Strip2000

Toen we een paar jaar geleden Luc Cromheecke confronteerden met door Sti (het pseudoniem van Ronan Lefebvre) getekende strips vroegen we hem wat hij vond van de tekenstijl die in onze ogen jatwerk van Cromheeckes stijl leek. Cromheecke vond dat wel leuk. Wisten wij veel dat de twee heren nog zouden samenwerken. Het Godvrrgeten Eiland loopt al langer in het weekblad Spirou met vertalingen in Stripgids en Eppo. Sinds kort ligt het eerste album in de winkel, enkel in het Nederlands.

De setting is zo cliché als wat, de verdere ontwikkelingen liggen minder voor de hand. Een drenkeling spoelt aan op een verlaten eiland waar hij moet zien te overleven tussen kannibalen, krabben, vleermuizen, pinguïns, zeerovers, aliens en avonturiers die wel heel erg op Robbedoes en Kwabbernoot lijken. Ondertussen probeert hij zijn kostje te vangen en van het eiland te geraken. Doorgaans zijn de pointes van de kortverhalen niet van die aard dat ze eindigen met een badabing, maar verdikke, alle grapjes, situatiehumor en gekkigheden die daaraan voorafgaan, gaan erin zoals een kruik rum in een piraat.

In Sti heeft Cromheecke duidelijk een nieuw maatje gevonden. Hun gezamenlijk gevoel voor humor is er een in het kwadraat. Zolang hun drenkeling niet van het eiland afgeraakt, zijn we de komende jaren nog wel zoet met zijn komische belevenissen.

Het Godvrrgeten Eiland – 01 – Het Godvrrgeten Eiland
Het Godvrrgeten Eiland – 02 – Het Godvrrgeten Eiland

————————————————-

Stripverhalen

Het Godvrrgeten Eiland

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Het Godvrrgeten Eiland stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.