Het Experiment strips

Ogenblikje...
Het Experiment

Het Experiment Strips van:

Tekenaar: Debon Nicolas
Scenarist: Debon Nicolas
Uitgever: Scratch

Zomer 1903: Fortuné Henry heeft de maatschappij de rug toegekeerd en bouwt in het Noord-Franse Aiglemont zijn persoonlijk Utopia. Al gauw trekt hij de aandacht van de nieuwsgierige dorpsbewoners en krijgt hij het gezelschap van een resem bohemiens, communisten en anarchisten die ook wel heil zien in zijn manier van leven. Op korte tijd bouwen ze door hard werken een goed georganiseerde commune uit. Als de revolutionaire ego’s beginnen te primeren op het algemeen belang blijkt Het Experiment echter geen lang leven beschoren.

Nicolas Debon (die vooral bekend is als kinderboekenillustrator) maakte een sympathieke interpretatie van dit waargebeurd verhaal en zorgde eveneens voor een beknopt, maar duidelijk achtergronddossier over de zaak. Ook de prachtige cover met een haast allegorische voorstelling van het communistische gedachtegoed viel echt op in de stripspeciaalzaak. Jammer genoeg werkt Debons brute schilderstijl alleen bij dergelijke grote prenten en mist ze de nodige finesse als er details in beeld moeten gebracht worden. Zo vrezen we dat heel wat kopers zullen afgeschrikt worden als ze het album op een willekeurige pagina openslaan en maakt Scratch Books zijn imago van uitgeverij met weerhaakjes weer helemaal waar.
Helden Worden We Toch Nooit. Zelden dekte een titel zo de lading. Zelden hebben we ons zo geërgerd aan de helden. Zelden hebben we zo genoten van hun gesprekken. Zelden hebben we zo’n beklijvende strip gelezen.

Het Experiment – 01 – Het Experiment

————————————————-

Stripverhalen

Het Experiment

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Het Experiment stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.