Het Derde Testament strips

Ogenblikje...
Het Derde Testament

Het Derde Testament Strips van:

Tekenaar: Alice Alex
Scenarist: Dorison Xavier
Uitgever : Farao, Talent

Quoi? In 1306 vinden een reeks vreselijke moorden gekoppeld aan de ontdekking van een geheimzinnig reliekschrijn plaats in het klooster van Veynes, midden in Frankrijk. De aartsbisschop van Parijs haalt er zijn oude vriend Conrad van Marbourg bij. Conrad is een oud – inquisiteur die twintig jaar voordien in geheimzinnige omstandigheden verdween nadat hij ervan beschuldigd werd een pact te hebben gesloten met de duivel. De moord op de aartsbisschop noopt Conrad ertoe te vluchten met diens pleegdochter Elisabeth van Elsenor. Achterna gezeten door een horde gemaskerde ruiters komen ze niettemin te weten wat het manuscript precies inhoudt: de geschriften van Julius van Samaria die al veertien eeuwen verdwenen waren. Ze besluiten op zoek te naar een kopie in de oude bibliotheek van Toledo. Of hoe een gewone reeks moorden een complot op grote schaal van het hele christendom werd onthuld.
Et alors? Het Derde Testament is een modern spionageverhaal gesitueerd in de middeleeuwen. Het hele genre van de catholic fantasy, met De Tien Geboden en De Geheime Driehoek als de meest opmerkelijke voorbeelden, vond zijn oorsprong in het succes van Het Derde Testament. Xavier Dorison schreef met hulp van Alex Alice een van zijn meest complexe scenario’s (trouwens allemaal gebaseerd op ware gebeurtenissen en echt bestaande personages zoals Conrad en Elisabeth) en Alice liet zich opmerken met fantastisch tekenwerk in deel 1 tot deel 4. Dorison omschreef de reeks zelf als “de sfeer van De Naam van de Roos met een vleugje Indiana Jones en een vertelstijl als The X-Files.” Dat zijn referenties die voor ons werken als een versgetapt pintje op een zomerdag.

————————————————-

————————————————-

Het Derde Testament Albums

Het Derde Testament – 01 – Marcus Of Het Ontwaken Van De Leeuw
Het Derde Testament – 02 – Mattheus Of Het Gezicht Van De Engel
Het Derde Testament – 03 – Lucas Of De Adem Van De Stier
Het Derde Testament – 04 – Johannes Of De Dag Van De Raaf

Het Derde Testament – A01 – Julius I
Het Derde Testament – A02 – Julius II
Het Derde Testament – A03 – Julius III
Het Derde Testament – A04 – Julius IV
Het Derde Testament – A05 – Julius V Boeken

————————————————-

Stripverhalen

Het Derde Testament

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Het Derde Testament stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.