Hemel In Strijd strips

Ogenblikje...
Hemel In Strijd

Hemel In Strijd Strips van:

Tekenaar: Dauger Olivier
Scenarist: Pinard Philippe
Uitgeverij: Silvester

De vijfdelige reeks Hemel in Puin hebben we vooralsnog zonder spijt en verder omzien overgeslagen, maar opvolger Hemel in Strijd, van hetzelfde duo, wilden we toch een kans geven. Voor het publiek van liefhebbers van luchtvaartstrips is dit een behoorlijke aanwinst. Ook op historisch vlak vertelt Hemel in Strijd waardevolle elementen over hoe Franse piloten het begin van de Tweede Wereldoorlog beleefden door ten strijde te trekken tegen de Luftwaffe, de Duitse luchtmacht die de Fransen in aantal en sterkte zwaar overklast. De Fransen delven het onderspit in de verpletterende Blitzkrieg en het land wordt verdeeld in bezet gebied onder het Vichy-regime en het vrije Frankrijk. Dat heeft ook zijn gevolgen voor de Franse luchtmacht waarbij Fransen ineen stegen elkaar komen te staan. Met man en macht wordt getracht zoveel mogelijk vliegtuigen en piloten terug te trekken naar het zuiden van de natie en vervolgens naar Noord-Aftrika. Etienne de Tournemire zit op de eerste rij en wil duidelijk vechten. De luitenant is een briljante piloot, maar hij deelt ook in de brokken.

Philippe Pinard vertelt het allemaal wat stijf en zijn teksten zijn vaak uitleggerig en droogkloterig. Maar de luchtgevechten en andere confrontaties in de lucht en op de grond, heel helder en verdienstelijk in beeld gebracht door Olivier Dauger, pikken onze aandacht in. Dat gedt ook voor de grotere overzichtsprenten. Pas in deel 2 wordt het decor wat meer verlegd naar iets anders dan groene velden en strakblauwe hemels zonder variatie. Dat werd hoog tijd. In de volgende delen zoeken we warmere oorden op: Noord-Afrika en Syrië.

————————————————-

————————————————-

Hemel In Strijd Albums

Hemel In Strijd – 01 – Rode Duivels
Hemel In Strijd – 02 – Kokardes Onder Vuur
Hemel In Strijd – 03 – Alarm In Syrië
Hemel In Strijd – 04 – Operatie Torch

————————————————-

Stripverhalen

Hemel In Strijd

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Hemel In Strijd stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.