Hellboy strips

Ogenblikje...
Hellboy

Hellboy Strips van:

Tekenaar: Mignola Mike
Scenarist: Bloch Robert, Byrne John, Mignola Mike
Uitgever : De Vliegende Hollander

Bundeling van vier opeenvolgende afleveringen van een Amerikaanse superheldcomic (oorspronkelijk uit 1994), gepresenteerd op het Stripfestival in Breda, maart 2010. We zien hoe de demon Hellboy door de nazi’s wordt opgeroepen om de wereld te vernietigen, maar er zelf voor kiest om tegen het kwaad te strijden. Werkend voor het ‘Bureau for Paranormal Research and Defense’ vernietigt hij diverse door een sjamaan en door het opgepotte hoofd van een nazi – geleerde verwekte demonen als hellehonden en superoctopussen. Enige onderkoelde humor houdt het geweld in evenwicht. Technisch fraai en heel gevarieerd tekenwerk (op zijn Amerikaans ‘artwork’), prachtig stemmig ingekleurd in sombere kleuren met een vuurrode hoofdpersoon. Tekenaar Mignola, in dit boek op tekst van Byrne, borduurt voort op literaire thema’s (van daar ook het voorwoord van Bloch, horror – en sciencefictionschrijver, onder andere van ‘Psycho’). De serie werd gelauwerd en verfilmd. Een van de betere comics. Achterin een aantal pagina grote ‘pin – ups’ van de hoofdpersoon. Voor de liefhebbers van horror – en sciencefictionverhalen.

————————————————-

————————————————-

Hellboy Albums

Hellboy – 01 – Kiem Van Het Kwaad
Hellboy – 02 – De Duivel Ontwaakt
Hellboy – 03 – De Geketende Kist
Hellboy – 04 – De Rechterhand Des Oordeels

————————————————-

Stripverhalen

Hellboy

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Hellboy stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.