Helena strips

Ogenblikje...

Helena Strips van:

Tekenaar: Chabane Lounis
Scenarist: Terrasson Thierry
Uitgeverij: Saga

Na Jims eigen Een Nacht In Rome en vervolgens Een Klein Boekje (getekend door Mig) en het door Alexandre Tefenkgi getekende Waar Zijn de Mooie Dagen? is Helena het vierde tweeluik van Jim bij Saga Uitgaven. Nog lang niet het laatste overigens want er staat nog meer op stapel. Helena is de eerste samenwerking tussen Lounis Chabane die zijn tekenstijl nauw laat aansluiten bij Jim. Hun samenwerking is intussen geprolongeerd in het Frans want met het eerste deel van het tweeluik L’Érection zijn ze aan een nieuwe uitdaging op papier begonnen: het hele verhaal speelt zich af in een appartement waar een man net een Viagrapilletje heeft genomen en met een erectie in de broek ruziemaakt met zijn vrouw over misstappen uit het verleden.

Ook Helena start met een ogenschijnlijk simpele en daarom tegelijk briljante premisse: Simon stelt Helena, het meisje op wie hij sinds zijn kindertijd heimelijk verliefd is, voor om haar elke maand duizend euro te betalen zolang ze elke donderdagnamiddag drie uurtjes van haar tijd bij hem wil zijn. Niet voor de seks, enkel met Simons bedoeling om elkaar beter te leren kennen. Uiteraard vindt Helena, die altijd op de verkeerde man valt, dat maar een gestoord idee. Maar ze kan het geld gebruiken. Simon doet vervolgens zijn stinkende best om haar te behagen door elke donderdagnamiddag in te spelen op haar dromen, wensen en verlangens tot het kopen van een hond en het herinrichten van de kamer waar ze elke week afspreken toe. Maar Helena verlaat hem elke week na exact drie uur. Zal ze bezwijken voor hem? Op een dag staat er een ander meisje voor de deur. Helena kon niet, ze is op reis met een nieuwe vriend. Elk nadeel heb zijn voordeel… maar het wordt gecompliceerder, vooral in het vervolgalbum.

Op onze redactie wordt Jim vaak in één adem genoemd met Zidrou. Beiden benaderen menselijke relaties als een constructietje waarbij ze als poppenspeler-scenarist rekening houden met de eigen wil van de personages wat van hen meer maakt dan zomaar papieren personages die ten prooi vallen aan een origineel gevonden situatie. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de meeste redactieleden veruit Zidrou verkiezen boven Jim omdat de hype rond deze laatste hen ontgaat. Ze vinden hem meer een trucjesman. Ondergetekende zwengelt dan weer graag de hype verder aan: ook Helena hoort in de koekjesdoos waar we niet van kunnen blijven.

————————————————-

————————————————-

Helena Albums

Helena – 01 – Deel 1
Helena – 02 – Deel 2

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Helena stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.