Heiligdom Genese strips

Ogenblikje...

Heiligdom Genese Strips van:

Tekenaar: Raffaele Stefano
Scenarist: Bec Christophe, Thirault Philippe
Uitgeverij: Daedalus

Tussen 2004 en 2010 gaf Arboris de vertalingen uit van Heiligdom, een donkere trilogie van Christophe Bec en Xavier Dorison. In januari en februari geeft Daedalus het tweeluik Heiligdom Genese uit dat aan de trilogie voorafgaat. Bec treedt nu op als co-scenarist voor een verhaal dat Philippe Thirault (De Droom van Jeruzalem, O’Boys) heeft uitgewerkt. Tekenaar Stefano Raffaele tekende op scenario van Bec al de trilogieën Pandemonium en Sarah en werkt mee aan de reeks Prometheus.

Het verhaal van de prequel begint heel goed in het jaar 1220 in Syrië waar bisschop Wittelsbach, baron Von Thorn en een groepje Teutoonse kruisvaarders een expeditie ondernemen om een reusachtige demon uit te schakelen voor de Saracenen hem vinden en tegen hen zouden gebruiken. Maar hun plan mondt uit in een letterlijke zelfmoordmissie. Alleen de bisschop kan ontsnappen. Vele eeuwen later, in 1934, vindt een landbouwer per ongeluk een toegang tot de onheilsplek. Via een archeologisch team raken ook de nazi’s geïnteresseerd die de site willen overnemen om een boze godheid te wekken waarmee ze een ultiem wapen kunnen bouwen.

Het verhaalgedeelte in 1934 vinden we jammer genoeg minder boeiend dan het eerste hoofdstukje. Er is nogal veel expositie nodig met enkele vervelende praatscènes. Pas in het vervolg, het slot van het tweeluik, knalt de intrige los en worden we uiteindelijk getrakteerd op dat gure, claustrofobische gevoel dat de oorspronkelijke trilogie ons bood. Onze tip? Laat dit eerste deel even liggen tot deel 2 is verschenen en lees beide albums dan vlak na elkaar.

————————————————-

————————————————-

Heiligdom Genese Albums

Heiligdom Genese – 01 – Deel 1
Heiligdom Genese – 02 – Deel 2

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Heiligdom Genese stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.