Headshot strips

Ogenblikje...
Headshot

Headshot Strips van:

Tekenaar: Wilson Colin
Scenarist: Nolent Alexis
Uitgever : Casterman

Wat is er loos in het hoofd van een stripscenarist als zijn enige twee reeksen over huurmoordenaars gaan? Een overdosis misdaadfilms en pulpromannetjes, waarschijnlijk.
En een terechte bewondering voor ‘Torpedo’, de meest hardboiled aller killerstrips. Het resultaat mag er anders wel wezen: ‘De Killer’, met Luc Jacamon, was een snoeihard vijfluik waarmee Matz (want over hem hebben we het) zijn naam op de stripkaart zette. En nu borduurt hij verder op de thema’s die hem zo goed liggen in ‘Headshot’, waarvan het eerste deel Kleine Vissen in de winkels ligt. Wat meteen opvalt is dat Matz het deze keer met veel minder grafisch talent moet stellen. Jacamon was een tovenaar met kleur, maar ‘Headshot’ is getekend door ex – ‘Blueberry’ – tekenaar Colin Wilson, die toch een stuk minder getalenteerd is en helaas zijn tekeningen heeft laten verknoeien door foeilelijke Photoshop – kleuren. En er valt nog iets op: de eerste 17 pagina’s zijn een bijna letterlijk doorslagje van Pulp Fiction. Twee killers for hire trekken op weg naar een opdracht, en onderweg in de wagen en op straat keuvelen ze honderduit over de meest banale onderwerpen. Je moet de jaren ’90 al slapend hebben doorgebracht om dan niet meteen aan Tarantino’s kibbelende gangsterduo Vincent Vega en Jules Winnfield te denken. Maar goed, los daarvan is ‘Headshot’ wel een aanwinst voor het BD Noir – genre. Het ligt er vingerdik op wie Matz’ voorbeelden zijn, maar dat zal de liefhebbers er niet van weerhouden hiervan te

————————————————-

————————————————-

Headshot Albums

Headshot – 01 – Kleine Vissen
Headshot – 02 – Grote Vissen
Headshot – 03 – Onrust In Het Aquarium

————————————————-

Stripverhalen

Headshot

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Headshot stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.