Halloween Blues strips

Ogenblikje...
Halloween Blues

Halloween Blues Strips van:

Tekenaar: Kasprzak Zbigniew
Scenarist: Smit Le Bénédicte Jean-Claude
Uitgever : Lombard

Nog maar net is het tiende en laatste deel van De Tien Geboden verschenen (De Standaard, 22 februari), of uitgeverij Lombard komt met een gelijkaardig initiatief op de proppen: Collectie Polyptiek; zoals de naam aangeeft, een verzameling van mini – reeksen. Die hebben met klassieke stripseries gemeen dat dezelfde personages telkens terugkeren. Maar hoewel alle albums op zich staan en dus los van elkaar kunnen worden gelezen, bevatten ze een rode draad die een meerwaarde biedt als men de vorige delen ook heeft gelezen.

Halloween Blues, de eerste serie in Collectie Polyptiek, zal uit zeven albums bestaan, met politie – inspecteur Forester Hill in de hoofdrol. Hill kampt met demonen uit zijn verleden: zijn echtgenote Dana, een rijzende ster in Hollywood, werd vermoord, en alle aanduidingen wezen in de richting van Hill, die maar met de grootste moeite zijn onschuld kon bewijzen. Of Hill zijn vrouw misschien toch heeft vermoord, wordt pas in het zevende en laatste deel opgehelderd. Ondertussen krijgt Dana’s geest een interessante rol in de strip, want Hill heeft haar nodig als therapeutische uitlaapklep, om de trauma’s van zijn sowieso mislukte huwelijk en van Dana’s dood te verwerken.

In De Voorspelling biedt Hill hulp aan June, de weduwe van een jeugdvriend. Zij runt een plantage in een vallei in Californië, maar na de plotse dood van haar man twijfelt ze of ze het boeltje niet beter zou verkopen en elders opnieuw beginnen. Vooral ook omdat Millie, een lokale waarzegster, de breuk van de stuwdam heeft voorspeld, en Millie heeft zich nog nooit vergist. Hill vermoedt opgezet spel, en trekt op onderzoek. Het clichématige verhaaltje dat vervolgens wordt gebrouwd rond de onfeilbare flair van speurneus Hill, kan nooit overtuigen. Tekenaar Kas, een vroegere protégé van Rosinski (Thorgal), is al evenmin geïnspireerd, en zelfs inkleurster Graza, die nochtans wonderen verricht in Thorgal en ook de onmogelijk gewaande inkleuring van De Chninkel tot een goed einde bracht, blijft beneden peil. Een gemiste start.

————————————————-

————————————————-

Halloween Blues Albums

Halloween.Blues – 01 – De Voorspelling
Halloween.Blues – 02 – Gettysburg
Halloween.Blues – 03 – Andermans
Halloween.Blues – 04 – Verdwijnpunten
Halloween.Blues – 05 – Zoekgeraakte Letters
Halloween.Blues – 06 – Sweet Loreena
Halloween.Blues – 07 – Remake

————————————————-

Stripverhalen

Halloween Blues

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Halloween Blues stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.