Haagse Harry strips

Ogenblikje...
Haagse  Harry

Haagse Harry Strips van:

Tekenaar: Rueb Marnix
Scenarist: Rueb Marnix
Uitgever : Kap Nâh!!

Haagse Harry is een stripfiguur die fonetisch plat Haags spreekt. Hij verscheen voor het eerst in een maandkrantje dat in het Haagse uitgaansleven werd uitgedeeld, maar werd daar zo bekend dat hij al snel als eigen stripfiguur ging figureren. Haagse Harry woont uiteraard in Den Haag, is werkloos, grof in de mond, maar heeft uiteindelijk een hart van goud. Wel is hij regelmatig agressief als relsupporter van ADO Den Haag.

Veel voorkomende personen in de strip zijn Harry’s vrouw, Haagse Bianca, die al even volks is als Harry zelf, en met wie hij vaak ruzie maakt, en Henk Bres. Ook koningin Beatrix komt er vaak in voor, alsmede de Haagse burgemeester Wim Deetman en talloze andere politici. In de strip wordt met alle mogelijke bevolkingsgroepen gespot: Harry en andere “echte” Hagenezen werken niet, schelden iedereen uit en vernielen van alles, Turken en Marokkanen worden stereotiep afgebeeld met tulbanden en zware sluiers, leden van het Koninklijk Huis treft men in coffeeshops aan etc. Een daklozenkrant met een Haagse Harry – stripje waarin Pim Fortuyn Jip van Jip en Janneke probeerde te verleiden werd ooit uit de handel genomen.

Alle personages in de strip spreken plat Haags, niet alleen de volkse Hagenezen die het in werkelijkheid doen. Ook uit de mond van Deetman en de koningin hoort men Haags, en zelfs de allochtonen spreken het – met een accent.

Haagse Harry wordt getekend door Marnix Rueb. Er zijn inmiddels vier albums verschenen, plus een nulnummer waarin alle niet eerder gebundelde strips zijn ondergebracht.

————————————————-

————————————————-

Haagse Harry Albums

Haagse Harry – 00 – Kompleit Baggâh!!
Haagse Harry – 01 – Kap Nâh!!
Haagse Harry – 02 – Niet Te Wènag!!
Haagse Harry – 03 – Dachetnie!!
Haagse Harry – 04 – Krèg Ut Zuâh!!
Haagse Harry – A01 – De Mazzol!!
Haagse Harry – S02 – Haags, De Kugsus

————————————————-

Stripverhalen

Haagse  Harry

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Haagse Harry stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.