H.M.S. His Majesty’s Ship strips

Ogenblikje...

H.M.S. His Majesty's Ship

H.M.S. His Majesty’s Ship Strips van:

Tekenaar: Roussel Johannes
Scenarist: Seiter Roger
Uitgever : Casterman

John Fenton komt tegen zijn wil als matroos terecht op het Engelse oorlogsschip de Danae. Een aantal moorden aan boord zorgt voor wat onverwachte afwisseling in het harde zeemansbestaan…

Maritieme verhalen, daar hou ik wel van. Dat mag een film zijn (Mutiny on the Bounty – de versie met Clark Gable graag), een tv – reeks (Horatio Hornblower!) of, waarom ook niet, een strip (Isaac De Piraat, Theodoor Cleysters). Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom ik dit eerste album van een nieuwe reeks gekocht heb. Maar ook omdat op de cover de naam Seiter staat te pronken, de scenarist van Fog, een van de betere reeksen van de afgelopen jaren.

Het niveau van Fog haalt De schipbreukelingen van de Miranda niet. Cyril Bonin speelt als tekenaar de Champions League, Johannes Roussel vecht tegen de degradatie in Vierde Klasse B. Van een strip die zich op zee afspeelt verwacht je toch wat meer deinende tekeningen. Zeeziek zou je moeten worden bij het lezen van dit album, maar het tekenwerk van debutant Roussel is levenloos en veel te statisch. De storm aan het begin van het verhaal is zo ongeloofwaardig in beeld gebracht dat het scenario er bijna onder lijdt.

Historicus Roger Seiter brengt het er beter van af. Ondanks het matige tekenwerk levert hij een vlot leesbaar verhaal dat wellicht, zijn opleiding indachtig, historisch correct zal zijn. Fijn leesvoer voor tussendoor. Alleen jammer van de tekeningen.

————————————————-

————————————————-

H.M.S. His Majesty’s Ship Albums

His Majesty’s Ship – 01 – De Schipbreukelingen Van De Miranda
His Majesty’s Ship – 02 – De Jacht Op De Danae
His Majesty’s Ship – 03 – De Beet Van De Slang
His Majesty’s Ship – 04 – Het Geheim Van De Pearl
His Majesty’s Ship – 05 – De Piraten
His Majesty’s Ship – 06 – Het Bloed Van Caroline

————————————————-

Stripverhalen

H.M.S. His Majesty's Ship

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de H.M.S. His Majesty’s Ship stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.