Golden Dogs strips

Ogenblikje...
Golden Dogs

Golden Dogs Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner
Scenarist: Desberg Stephen
Uitgever: Lombard

Londen, begin negentiende eeuw, het toneel van deze nieuwe strip. Met in de hoofdrol kleurrijke, sluwe, goede én slechte onderwereldfiguren. Het draait om een dievenbende, de Golden Dogs. Een groep die het heeft gemunt op het geld van rijkelui in Londen. Fanny, de vrouw die haar naam aan de titel van dit eerste album ontleende, maakt deel uit van deze bende. De namen van de andere drie bendeleden zijn Orwood, de charismatische leider van de groep, Lario, een Italiaanse castraat, en Lucrece, een vrouw met een onduidelijk verleden. Hun namen zullen ongetwijfeld de covers van de resterende delen in dit vierluik tooien.

In Fanny maken we dus eerst kennis met Fanny en kunnen we lezen hoe de groep gevormd wordt en de eerste overvallen pleegt. Fanny is een mooie rooie, zij vlucht als kind naar Londen en komt uiteindelijk in de prostitutie terecht. Zij heeft echter een goed stel hersens. In combinatie met haar knappe uiterlijk kan ze zichzelf duur verkopen. In het negentiende-eeuwse Londen is dat echter niet altijd even makkelijk. Zij wordt opgemerkt door Orwood die haar rekruteert voor een nieuwe dievenbende. Orwood wil met zijn bendeleden de plek innemen van een andere bende, de Black Birds. Deze concurrenten staan onder leiding van een gewelddadige tweeling die Fanny in haar peeskamertje al eens heeft mishandeld. Genoeg reden dus voor Fanny om er vol voor te gaan. “Ooit word ik een godin”, zegt Fanny in dit ambum, maar of het zo ver komt, moeten we afwachten want verraad en afgunst liggen op de loer, ook binnen de nieuwe groep.

Stephen Desberg zet hier een hele sterke nieuwe strip neer. Het scenario is origineel en het verhaal wordt op een prettige staccatomanier verteld. We worden door de vertelstijl in het verhaal getrokken en er gebeurt veel. Het is spannend, er is ruimte voor humor en de karakters hebben meteen diepgang. Desberg bouwt de reeks zo op dat we meer dan tevreden met dit eerste deel kunnen zijn en tegelijk hongerig uitkijken naar de vervolgdelen. Griffo levert hier meer dan puik werk af. De cover alleen al is om in te lijsten en zijn weergave en sfeertekening van het oude Londen en de flamboyante spelers is gewoon af.

Het mag duidelijk zijn dat wij zeer tevreden zijn met deze nieuwe (korte) serie van Le Lombard. Een eurostrip in de beste traditie die we iedereen zonder aarzelen kunnen aanbevelen.

————————————————-

————————————————-

Golden Dogs Albums

Golden Dogs – 01 – Fanny
Golden Dogs – 02 – Orwood
Golden Dogs – 03 – Judge Aaron
Golden Dogs – 04 – Vier

————————————————-

Stripverhalen

Golden Dogs

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Golden Dogs stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.