Giacomo C. strips

Ogenblikje...

Giacomo C. Strips van:

Tekenaar: Goelen Werner
Scenarist: Dufaux Jean
Uitgever : Glénat

Giacomo C. is een Belgische stripreeks van schrijver Jean Dufaux en tekenaar Griffo alias Werner Goelen. De strip wordt ingekleurd door Anne Blackaert.

De stripreeks is lichtelijk gebaseerd op de memoires van Giacomo Casanova, de grootste minnaar uit de renaissance – periode. De verhaallijn is echter wat grimmiger, bruter en vooral mysterieus te noemen waardoor de strip en hoofdpersonage een eigen identiteit ontwikkelen. Naar eigen zeggen heeft de auteur Jean Dufaux de eerste vijf verhalen gebaseerd op de memoires en verhalen over de Italiaan Casanova, en is daarna voor het eerst naar Venetië gereisd, de stad die centraal staat in de strip. Daar heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de stad en de verhalen omtrent zijn hoofdpersonage. De eerste zes albums werden halverwege de jaren 90 uitgegeven door Blitz, en vanaf 2002 opnieuw uitgebracht en voortgezet met nummer zeven door uitgever Glenat.

————————————————-

————————————————-

Giacomo C. Albums

Giacomo C. – 01 – Het Masker In De Donkere Muil
Giacomo C. – 02 – De Val Van De Engel
Giacomo C. – 03 – De Zwarte Hartenvrouw
Giacomo C. – 04 – Meester En Knecht
Giacomo C. – 05 – Liefde Van Een Nicht
Giacomo C. – 06 – De Ring Van De Fosca’s
Giacomo C. – 07 – Angelina
Giacomo C. – 08 – Lelijk Als De Nacht
Giacomo C. – 09 – Het Dodelijk Uur
Giacomo C. – 10 – De Schaduw Van De Toren
Giacomo C. – 11 – Brieven
Giacomo C. – 12 – Fiammina
Giacomo C. – 13 – De Vlucht
Giacomo C. – 14 – Goudlokje
Giacomo C. – 15 – Het Voddenlied
Giacomo C. – 16 – Terug Naar Venetie Deel 1
Giacomo C. – 17 – Terug Naar Venetie Deel 2

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Giacomo C. stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.